Η αποχώρηση της Σιμόν Μπάιλς από το σύνθετο ατομικό και το σύνθετο ομαδικό, άνοιξε εκ νέου την συζήτηση περί ψυχικής υγείας στον χώρο του παγκόσμιου αθλητισμού. Η Αμερικανίδα κορυφαία γυμνάστρια της σύγχρονης εποχής, επικαλέσθηκε την πίεση που βιώνουν οι πρωταθλητές σε μεγάλες διοργανώσεις όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες και διευκρίνισε ότι θα εξετάζει και θα εκτιμά σε καθημερινή βάση την κατάστασή της, προκειμένου να αποφασίζει εάν θα συμμετέχει στα εναπομείναντα αγωνίσματα.

Θέση στο θέμα πήρε ένας από τους κορυφαίους αθλητές του αιώνα. Ο Σέρβος επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς, εξέφρασε διαφορετική άποψη από την Μπάιλς, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Η πίεση είναι προνόμιο. Χωρίς αυτήν δεν υπάρχει επαγγελματικός αθλητισμός», δήλωσε ο «Νόλε», ο οποίος συνεχίζει την προσπάθεια του για το Golden Slam, δηλαδή την κατάκτηση των τεσσάρων κορυφαίων τουρνουά και του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Για να ελπίζεις ότι θα παραμείνεις στην κορυφή ενός αθλήματος πρέπει να μάθεις να διαχειρίζεσαι την πίεση. Μέσα κι έξω από το γήπεδο. Έμαθα να αναπτύσσω έναν μηχανισμό για να την αντιμετωπίζω, έτσι ώστε να μην με ενοχλεί πια. Πλέον, η πίεση δεν με φθείρει» πρόσθεσε ο Σέρβος πρωταθλητής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης