Τυφώνας απειλεί το Τόκιο

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021, 19:32
Τυφώνας απειλεί το Τόκιο

Νέα απειλή για το Τόκιο! Η πανδημία Covid-19 και τα περιστατικά που εμφανίζονται μεταξύ της Ολυμπιακής οικογένειας, διαμορφώνοντας την καθημερινότητα των Αγώνων και προκαλώντας προβληματισμό στην οργανωτική επιτροπή και τη ΔΟΕ, «συναντούν» μια νέα ανησυχία.

Ένας τυφώνας κινείται μέσω του Ειρηνικού και οι μετεωρολόγοι αναμένουν να εισέλθει στην Ιαπωνία αυτήν την Παρασκευή μέσω του νησιού της Οκινάουα, το οποίο απέχει 2.300 χιλιόμετρα από το Τόκιο.

Οι προβλέψεις για τον τυφώνα In-Fa αναφέρουν ότι αναμένονται άνεμοι έως 120 χιλιόμετρα την ώρα και καταρρακτώδεις βροχές, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού των Ιαπώνων, όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα Marca.

Όμως η ανάπτυξη του φαινομένου είναι απρόβλεπτη και θα εξαρτηθεί από τη δύναμή του και τον άνεμο.

Σύμφωνα με το CNN, ο τυφώνας θα πλήξει κυρίως το νησί της Ταϊβάν και περιοχές της Κίνας κοντά στον Ειρηνικό, όπως η πόλη Χανγκζού.

Πάντως, οι απότομες αλλαγές στον καιρό δεν... απογοητεύουν όλα τα αθλήματα. Για παράδειγμα, το σέρφινγκ, που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Τσίμπα, είχε δείξει τη... δυσαρέσκειά του για την ηρεμία της θάλασσας. Ο τυφώνας In-Fa μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα.

Νωρίτερα σήμερα σε συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Τόκιο 2020, Σέικο Χασιμότο, δήλωσε ότι οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο είναι έτοιμοι, σε συντονισμό με την κυβέρνηση, να ανταποκριθούν σε οποιεσδήποτε φυσικές καταστροφές, όπως για παράδειγμα σεισμοί και τσουνάμι.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021, 19:37