Η 47χρονη Θεσσαλονικιά αθλήτρια έγραψε ιστορία τόσο στον ελληνικό αθλητισμό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο στην τοξοβολία.Πλέον, η Ευαγγελία Ψάρρα, είναι μαζί με την Άγη Κασούμη και τον Τάσο Μπουντούρη στην κορυφή της λίστας των Ελλήνων αθλητών με τις περισσότερες συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Έχει αγωνιστεί σε όλους τους Αγώνες από το 2000 και μετά, ενώ η Άγη Κασούμη έχει συμμετάσχει στις διοργανώσεις από το 1984 έως και το 2004 και ο Τάσος Μπουντούρης από το 1976 μέχρι το 1996.Έγινε μόλις η τέταρτη τοξοβόλος που καταφέρνει να αγωνιστεί για έκτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι άλλες τρεις της λίστας είναι οι Ιλάριο Ντι Μπούο, Ναταλία Βαλέεβα και Άλισο Γουίλιαμσον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι η Ευαγγελία -που θα μπει πλέον στον γύρο των νοκ-άουτ αγώνων κάτω απ’ τη μέση του ταμπλό- βρέθηκε στην 35η θέση στο πρώτο μισό του αγώνα (36 βέλη) και κατετάγη τελικά 44η με 630  βαθμούς (καλύτερη φετινή επίδοση) σε σύνολο 64 αθλητριών. Στις τρεις πρώτες θέσεις βρέθηκαν αθλήτριες από την Ν. Κορέα με την Αν Σαν να πετυχαίνει ολυμπιακό ρεκόρ 680 βαθμών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης