Πρωτόκολλο για την υλοποίηση νέας συνεργασίας μεταξύ Σμύρνης και Χίου υπογράφτηκε από αντιπροσωπεία του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σμύρνης που μετέβη στην Χίο μετά από πρόσκληση για τις πασχαλινές εορταστικές εκδηλώσεις, γράφει η Yeni Safak (έκδοση Σμύρνης) και με τον τίτλο «Απόβαση στην Χίο».

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σμύρνης κ. Ντεμιρτάς είπε χαρακτηριστικά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν θα πετούν πολεμικά αεροπλάνα στο Αιγαίο και θα ακούμε μόνο τις φωνές των γλάρων», περνώντας ουσιαστικά την τουρκική γραμμή για σταμάτημα όλων των πτήσεων.

Ακόμα είπε ότι θα οργανωθούν αμοιβαίες επισκέψεις παιδιών από τις δύο χώρες και τόνισε: « Τα παιδιά μας θα γνωριστούν καλύτερα και θα θέσουν τα θεμέλια της μελλοντικής τους συνεργασίας».

Ο κ. Ντεμιρτάς είπε επίσης ότι για την τουρκική «Εορτή του παιδιού» στις 23 Απριλίου, θα φέρουν δύο ομάδες παιδιών από την Χίο στην Σμύρνη και στον Τσεσμέ και επίσης μια ομάδα παιδιών από την Σμύρνη θα μεταβεί στην Χίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτές οι επισκέψεις θα συνεχιστούν και θα τεθούν τα θεμέλια της φιλίας. Ακόμα έχουν ως στόχο την αύξηση του εμπορικού δυναμικού μεταξύ των δύο χωρών.

Επίσης η Sabah (έκδοση Σμύρνης) στην πρώτη σελίδα και με τον τίτλο «Χέρι –χέρι οι ξενοδόχοι της Χίου και του Τσεσμέ» γράφει ότι ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του Τσεσμέ κ. Μουσταφά Τζενκέρ είπε ότι θα μεταβούν στις 28 Απριλίου στην Χίο όπου θα ξεκινήσουν συνεργασία με τους εκεί ξενοδόχους και ιδιοκτήτες πανσιόν.

Πηγή: portnet

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης