Τα τμήματα των Χερσαίων Ζωνών από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου που θα παραχωρηθούν στις τοπικές κοινωνίες, εξετάστηκαν σε δύο διαδοχικές συσκέψεις που συγκάλεσε ο υπουργός Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλής και στις οποίες συμμετείχαν οι δήμαρχοι των περιοχών και στελέχη των δύο οργανισμών λιμένων.

Στην πρώτη που αφορούσε τη Ραφήνα, αποφασίστηκε ότι εκτός των τμημάτων Κόκκινο Λιμανάκι και Πάρκο Καραμανλή θα παραχωρηθούν στο Δήμο, η παραλία Μαρίκες προς την Αρτέμιδα, καθώς η έκταση γύρω από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη δεύτερη που αφορούσε το λιμάνι του Λαυρίου συζητήθηκε η παραχώρηση τμημάτων της Χερσαίας Ζώνης Λιμένων στις περιοχές Λεγρενά και Βρωμοπούσι και επιπλέον συμφωνήθηκε η παραχώρηση και άλλων περιοχών. Μετά από πρόταση του δημάρχου Λαυρεωτικής και με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, συμφωνήθηκε να παραχωρηθεί στην τοπική κοινωνία προς χρήση η περιοχή από το Νησάκι έως και τον ‘Αγιο Νικόλαο, στην οποία περιλαμβάνονται οι παραλίες Οξυγόνο, Κομομπίλι και Θωρικό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης