Αποφασισμένοι να συνεχίσουν μέχρι και τη Μεγάλη Παρασκευή την απεργία πείνας που ξεκίνησαν το Σάββατο, φέρονται οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι του Κορυδαλλού, ενώ μετά τη Δευτέρα του Πάσχα θα αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι κάνουν λόγο, σε ανακοίνωσή τους, για εγκατάλειψή τους από την πλευρά της Πολιτείας και για άκαρπο διάλογο με την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτής της εγκατάλειψης είναι το ήξεις- αφίξεις σχετικά με το ωράριο εργασίας μας, η μη πληρωμή δεδουλευμένων νυκτερινών και εξαιρέσιμων ωρών του 2012 αλλά και προηγούμενων ετών και η υποβάθμιση του ρόλου των διευθυντών και των προϊσταμένων, από τους οποίους όμως ζητούν να ελέγχουν ανά πάσα στιγμή τη λειτουργία, την ασφάλεια και την τάξη στον εργασιακό μας χώρο» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Οι σωφρονιστικοί κάνουν επίσης λόγο για υπερπληθυσμό στις φυλακές (30% Έλληνες κρατούμενοι και 70% αλλοδαποί) και για τη διαβίωση τους με κρατούμενους οι οποίοι πάσχουν από λοιμώδη νοσήματα (AIDS, φυματίωση, ηπατίτιδα κλπ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης