Τους επιβατικούς σταθμούς του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς αλλά και την Πέτρινη Αποθήκη, όπου στοιβάζονται κάτω από απάνθρωπες συνθήκες πρόσφυγες που καταφθάνουν στο λιμάνι του Πειραιά από τα νησιά του Αιγαίου, επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μαζί με τον Στάθη Λεουτσάκο, τον Δημήτρη Σαραφιανό, τη Μάνια Μπαρζέφσκι, τον Βασ. Πριμικήρη και πολλά στελέχη της ΛΑ.Ε από τον Πειραιά.

Ο Π. Λαζαφάνης έδωσε συγχαρητήρια στους εθελοντές αλλά και τους εργαζομένους του ΟΛΠ για τις υπηρεσίες που προσφέρουν σε μικρά παιδιά, γυναίκες και άντρες με κινητικά προβλήματα, τονίζοντας ότι σώζουν την τιμή και την υπόληψη της χώρας αλλά και του ελληνικού λαού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλοί πρόσφυγες, μεταξύ αυτών και μία γυναίκα από τη Συρία, μιλώντας στον Παν. Λαφαζάνη με τη βοήθεια μεταφραστή, του είπε ότι βρίσκεται στο λιμάνι τουλάχιστον 10 ημέρες και του ζήτησε να υπάρξει άμεση μέριμνα, προκειμένου να μπορέσουν να φύγουν η ίδια και οι ομοεθνείς της από την Ελλάδα και να μεταβούν, μέσω FYROM, σε άλλη χώρα της ΕΕ. «Αυτό επιδιώκουμε αυτήν τη στιγμή, αλλά, δυστυχώς, η υποκρισία του ευρωπαϊκού κατεστημένου έχει κλείσει τα σύνορα. Δεν τα κλείνει η Ελλάδα» της απάντησε ο επικεφαλής της ΛΑ.Ε.

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε επισκέφθηκε τον καταυλισμό προσφύγων στο Σχιστό, ενημέρώθηκε από τη στρατιωτική Διεύθυνση του καταυλισμού για τις συνθήκες διαμονής των περίπου 1.500 προσφύγων, κυρίως Αφγανών και συζήτησε με τους πρόσφυγες για τα προβλήματα τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης