Θέσεις εργασίας θα ανοίξουν στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου από τον Ιούνιο του2012. Ο λόγος για δυο νέα προγράμματα που δημιουργούν θέσεις εργασίας και αφορούν κυρίως ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

Ομάδες στόχου αποτελούν οι μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών, αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών και άτομα σε κατάσταση φτώχειας. Τα προγράμματα υλοποιούνται με αναπτυξιακές συμπράξεις στις οποίες συμμετέχει ο Δήμος και δικτυώνεται με άλλους κοινωνικούς φορείς και ΜΚΟ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος, κ. Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε για τα προγράμματα: «Παρά τις δυσκολίες των καιρών, εμείς ως Δημοτική Αρχή συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για τη στήριξη των πολιτών που έχουν ανάγκη. Τα δύο αυτά σημαντικά  ευρωπαϊκά προγράμματα αναμένεται να συμβάλλουν στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής, προς όφελος του Δήμου και των κατοίκων του. Χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από Εθνικούς πόρους και αποτελούν μία διέξοδο απασχόλησης για πολλούς συνδημότες μας που αντιμετωπίζουν καθημερινά τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας. Αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή η ενδυνάμωση της κοινωνικής μας μέριμνας με σκοπό την ανακούφιση των πολιτών που πλήττονται. Τα προγράμματα αυτά αποτελούν ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης