Σε νεκροταφείο ναυαγίων και παροπλισμένων πλοίων με τεράστια περιβαλλοντική επιδείνωση στο ήδη βεβαρυμένο από τη ρύπανση τοπίο έχει μετατραπεί ο αβαθής κόλπος της Ελευσίνας, πόλη με ιστορικούς αρχαιολογικούς χώρους, πολιτισμικό πλούτο και παράδοση.

Μάλιστα την ώρα που ο Δήμος διεκδικεί να γίνει η Ελευσίνα «πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης» το θαλάσσιο μέτωπο δέχεται νέες πιέσεις ακόμη και σε ελεύθερους διαμορφωμένους χώρους πρασίνου εξαιτίας παρασκηνιακών «πρωτοβουλιών» οικονομικών συμφερόντων που επιδιώκουν να νεκραναστηθεί προσπάθεια εκφόρτωσης χημικών ουσιών από δεξαμενόπλοια δίπλα από τον αρχαιολογικό χώρο και το Ελαιουργείο που πραγματοποιούνται τα Αισχύλεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημερα υπολογίζονται 27 τα ναυάγια μέσα στο κεντρικό λιμάνι και τον περιβάλλοντα χώρο στα αβαθή νερά του κόλπου ενώ ξεπερνούν τα 40 τα παροπλισμένα και κατασχεθέντα πλοία που επιβαρύνουν την αισθητική κυρίως όμως τη ρύπναση της θάλασσας. Μεταξύ αυτών αγκυροβολημένο στον όρμο της Βλήχας και το περίφημο πλοίο Noor one που μετέφερε την μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης που ανακαλύφθηκε σε ευρωπαϊκό έδαφος σήμα κατατεθέν μιας τριτοκοσμικής εικόνας στην περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης