Με το ολιγοστό κουράγιο που της απέμεινε και εν μέσω πένθους για την απώλεια του αγαπημένου της προσώπου, η Μαίρη Μπάρκουλη, σύζυγος του μεγάλου ηθοποιού, μίλησε στους δημοσιογράφους, μετά το πέρας της εξόδιου ακολουθίας.

Αφού ευχαρίστηκε τον απλό κόσμο, τους φίλους, το Σπίτι του Ηθοποιού και τους συναδέλφους του Ανδρέα Μπάρκουλη, ξεκαθάρισε το ζήτημα που είχε προκύψει με την ταφή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αποκάλυψε η Μαίρη Μπάρκουλη, η τελευταία επιθυμία του ηθοποιού ήταν να ταφεί στον τόπο καταγωγής του, τον Πειραιά. Εντούτοις, σύμφωνα με την ίδια ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, πρότεινε να μεταβούν στο Σχιστό. «Δεν το επέτρεψα αυτό για τον μεγάλο Ανδρέα» είπε με πικρία η σύζυγός του.

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις:

Από το περιβάλλον του δημάρχου Πειραιά αναφέρεται ότι η εξέλιξη αυτής της υπόθεσης επηρεάστηκε από μία παλαιά δικαστική απόφαση και έγινε προσπάθεια ώστε να υλοποιηθεί η επιθυμία του μεγάλου Πειραιώτη, ωστόσο δεν κατέστη εφικτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνεργάτες του κ. Μώραλη τονίζουν ότι «η δικαστική απόφαση που ισχύει για το δημοτικό νεκροταφείο “Η Ανάσταση”, εδώ και 17 χρόνια, δεν επέτρεψε να ταφεί στην πόλη που γεννήθηκε. Από το 1999 το δημοτικό νεκροταφείο θεωρείται Μνημείο και δικαίωμα ταφής έχουν όσοι είναι δικαιούχοι οικογενειακών τάφων. Παρ όλα αυτά, μετά από επικοινωνία με την οικογένεια του εκλιπόντος, το Γραφείο Δήμαρχου προσπάθησε να βρει οικογενειακό τάφο προκειμένου να φιλοξενηθεί ο μεγάλος ηθοποιός. Αυτό δεν κατέστη δυνατόν και έτσι προτάθηκε στην οικογένεια, να ταφεί με δημοτική δαπάνη φυσικά, σε χώρο του νεκροταφείου Σχιστού, που δέχεται τους δημότες και κατοίκους της πόλης του Πειραιά, το οποίο όμως δεν έγινε αποδεκτό από τους οικείους του εκλιπόντος».

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης