Η κοινοπραξία Goldair Cargo και ΕΤ.ΒΑ. ΒΙΠΕ (συμφερόντων της Τράπεζας Πειραιώς με αντικείμενο την υλοποίηση επιχειρηματικών πάρκων) είναι ο προσωρινός ανάδοχος για την 50ετή κατασκευή, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του εμπορευματικού κέντρου σε έκταση 588 στρεμμάτων στο Θριάσιο Πεδίο Ελευσίνας, σύμφωνα με απόφαση της ΓΑΙΑΟΣΕ.

Τον περασμένο Αύγουστο το σχήμα κατέθεσε τη μοναδική προσφορά, η οποία αποσφραγίστηκε χθες, οπότε και η ΓΑΙΑΟΣΕ, ως ιδιοκτήτρια της έκτασης, κοινοποίησε την απόφασή της (για ανακήρυξη ως αναδόχου των Goldair Cargo-ΕΤ.ΒΑ ΒΙΠΕ), στο κονσόρτσιουμ αλλά και στις Βρυξέλλες. Η παραχώρηση της έκτασης στο Θριάσιο υπήρξε προαπαιτούμενο για τη χρηματοδότηση με κοινοτικούς πόρους αξίας 180 εκατ. ευρώ των σιδηροδρομικών και αποθηκευτικών έργων που έχουν πραγματοποιηθεί σε γειτονική έκταση περίπου 1.600 στρεμμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να μπουν οι τελικές υπογραφές, απαιτείται η έγκριση της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο και η κύρωσή της από τη Βουλή. Όσον αφορά στην οικονομική προσφορά των Goldair Cargo-ΕΤ.ΒΑ ΒΙΠΕ, χαρακτηρίζεται ως εύλογη από τη ΓΑΙΑΟΣΕ, με τον ανάδοχο να έχει προσφέρει εφάπαξ ποσό ύψους 10 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια, σε ετήσια βάση, ποσό που αντιστοιχεί στο 2,51% του κύκλου εργασιών. Ακόμη, το πρώτο έτος το σχήμα θα καταβάλει εγγυημένο τίμημα ύψους 350.000 ευρώ.

Το κονσόρτσιουμ θα ιδρύσει ανώνυμη εταιρεία ειδικού σκοπού, με το χρονοδιάγραμμα να προβλέπει την ανέγερση, μέσα στην πρώτη διετία παραχώρησης, 120.000 τετραγωνικών μέτρων αποθηκών. Συνολικά, οι κτηριακές εγκαταστάσεις, που θα είναι εμβαδού τουλάχιστον 240.000 τ.μ., εκτιμάται ότι θα υλοποιηθούν ανάμεσα στο δεύτερο και δέκατο έτος της περιόδου παραχώρησης.

Η επένδυση που θα υλοποιηθεί είναι της τάξεως των 250 εκατ. ευρώ και εκτιμάται ότι σε ορίζοντα 10 ετών θα δημιουργήσει 3.000 θέσεις εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης