Κανονικά θα χορηγούνται από σήμερα τα φάρμακα στους ασφαλισμένους του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) καθώς οι φαρμακοποιοί της Αθήνας και του Πειραιά αποφάσισαν να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις μετά την καταβολή οφειλών ύψους 28 εκατομμυρίων ευρώ και με τη δέσμευση από τη διοίκηση του Ταμείου ότι θα τους καταβληθούν άλλα 48 εκατομμύρια ευρώ έως τη Μ.Τετάρτη.

Το προεδρείο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής προέβη σ’ αυτήν την απόφαση καθώς έχει ξεκινήσει σταδιακά η αποπληρωμή μέρους των οφειλομένων χρημάτων αλλά και ως ένδειξη ευαισθησίας του κλάδου εν όψει Πάσχα απέναντι στους ασφαλισμένους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν να μην χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους άλλων έξι ταμείων (ΟΤΕ, ΗΣΑΠ, ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ, ΔΕΗ και Εμπορικής Τράπεζας) λόγω ανεξόφλητων υποχρεώσεων.

“Ευελπιστούμε να δείξει αντίστοιχη ευαισθησία απέναντι στον κλάδο και η πολιτική ηγεσία του τόπου, εξοφλώντας όλες τις οφειλές των υπολοίπων ασφαλιστικών ταμείων, για τα οποία εξακολουθούμε την άρση της πίστωσης (ΟΤΕ, ΗΣΑΠ, ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ, ΔΕΗ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ)” υπογραμμίζουν σε ανακοίνωσή τους οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης