Με μεγάλη συμμετοχή κατοίκων και επαγγελματιών πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική συνάντηση για την κατασκευή του Μετρό στον Κορυδαλλό από τον Δήμο Κορυδαλλού και την εταιρεία «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε». Στόχος της συνάντησης ήταν η αναλυτική ενημέρωση σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των εργασιών επέκτασης της Γραμμής 3 προς Πειραιά και της κατασκευής του σταθμού στην πλατεία Ελευθερίας, καθώς και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ εταιρείας και κατοίκων.

Ανοίγοντας την συνάντηση ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης υπογράμμισε τη σημασία του έργου για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή, έργο που βγάζει από την συγκοινωνιακή απομόνωση τον Κορυδαλλό και δίνει νέες προοπτικές για την ποιότητα ζωής και την ανάπτυξη της περιοχής. Υπογράμμισε δε ότι κάθε όχληση στη διάρκεια κατασκευής του είναι πολύ μικρή μπροστά στο κέρδος για την πόλη και τις προοπτικές που ανοίγονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στη συνεχή συνεργασία με την εταιρεία προκειμένου να διεκδικηθούν συνοδευτικά έργα για την πόλη αλλά και να υπάρξουν οι μικρότερες δυνατές επιπτώσεις για τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες στο διάστημα κατασκευής του Μετρό.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι διεκδικήθηκε και κερδήθηκε το έργο διαπλάτυνσης των πεζοδρομίων γύρω από τα καταστήματα, ώστε να μεταφερθούν εκεί  τμήματα των επιχειρήσεων που λειτουργούν σήμερα στην πλατεία, ενώ διεκδικούνται ακόμα η κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης στη Γρ. Λαμπράκη, η ανάπλαση των οδών Αθηνάς και  Διαμαντίδη και η αγορά τεσσάρων mini bus που θα μεταφέρουν μετά τη λειτουργία του Μετρό τους κατοίκους από και προς τις γειτονιές του Κορυδαλλού, ώστε να μην προκαλείται επιβάρυνση στις μετακινήσεις και ενταθεί το πρόβλημα στάθμευσης.

Ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε Χρήστος Τσίτουρας αναφέρθηκε στο στενό και συνεχές ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής για την εξέλιξη του έργου, ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την πόλη, ενώ υπογράμμισε ότι στόχος της εταιρείας είναι να μην υπάρξει καμιά νέα καθυστέρηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια ενημέρωσε αναλυτικά για το χρονοδιάγραμμα των εργασιών σε όλα τα στάδια του έργου, τονίζοντας ότι μπορεί να γίνει αποδεκτή κάθε πρόταση που δεν θα επιβαρύνει οικονομικά και δεν θα καθυστερεί την εξέλιξη του.

Ακολούθησαν ερωτήσεις και προτάσεις εκ μέρους κατοίκων και επαγγελματιών και αναπτύχθηκε προβληματισμός σχετικά με τις διευκολύνσεις που μπορούν να παρασχεθούν σε κατοίκους και επαγγελματίες ώστε να μειωθούν οι οχλήσεις και οι επιπτώσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης