Η Προσομοίωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (EUROpean PArliament Simulation) που διοργανώνει το Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων (Ι.Ε.Κ.Ε.Θ.) λαμβάνει χώρα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από τις 6 έως τις 9 Απριλίου 2012 στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Το Euro.Pa.S., πραγματοποιείται ετησίως και συνιστά τη μοναδική και πιο γνωστή προσπάθεια στην Ελλάδα εξοικείωσης των νέων με τα Ευρωπαϊκά θέματα και κυρίως με το δημοκρατικό θεσμό του Ευρωκοινοβουλίου μεταφέροντας έτσι σε πρακτικό επίπεδο όλες αυτές τις γνώσεις που μέχρι τώρα είχαν περιοριστεί στην «θεωρία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιό του ο κάθε συμμετέχων καλείται να παίξει το ρόλο ενός ευρωβουλευτή και ως μέλος ενός ευρωπαϊκού κόμματος  πρέπει σε κάποια από τις κοινοβουλευτικές επιτροπές οι οποίες προσομοιώνονται να υπερασπιστεί τις θέσεις του κόμματος του αλλά και της χώρας του πάνω στο θέμα που θα συζητηθεί.  Η κάθε Επιτροπή  συνεργάζεται από το στάδιο της προετοιμασίας έως και την πραγματοποίηση του Euro.Pa.S. 2012 με το Προεδρείο και έναν καθηγητή από όλα τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια υπεύθυνου για αυτή. Για να προσεγγίσουν μάλιστα περισσότερο τις  πραγματικές συνθήκες ακολουθούνται  οι επίσημοι κανόνες των διαδικασιών των Επιτροπών και ο ανάλογος ενδυματολογικός κώδικας (dress code) ενώ οι συνεδριάσεις των Επιτροπών γίνονται στα αγγλικά εκτός μιας Επιτροπή η οποία συνεδριάζει στα γαλλικά.

Αξιοσημείωτη είναι η ανταπόκριση των φοιτητών που αναζητώντας τέτοιου είδους πρακτική έσπευσαν να συμμετάσχουν από διαφορά πανεπιστήμια της χώρας (300 συμμετέχοντες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης