H διεθνής ναυτιλιακή έκθεση «Ποσειδώνια 2016» ανοίγει τις πύλες της το απόγευμα της Δευτέρας στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo και θα διαρκέσει έως τις 10 Ιουνίου.

Στην τελετή εγκαινίων θα παραβρεθούν ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρής Δρίτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) κ. Λιμ Κιτάκ, ο επικεφαλής του γραφείου του Επιτρόπου Μεταφορών της ΕΕ κ. Ματέζ Ζάκoνσεκ, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θεόδωρος Βενιάμης και ο εκτελεστικός διευθυντής των εκθέσεων Ποσειδώνια. Α.Ε κ. Θεόδωρος Βώκος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ ο υπουργός Ναυτιλίας σημείωσε ότι «είναι η μεγαλύτερη ναυτιλιακή έκθεση στον κόσμο. Αυτή τη φορά, τα ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ ξεπερνούν σε συμμετοχή και σε θεματική παρουσίαση – σεμιναριακή και συνεδριακή- κάθε άλλη προηγούμενη διοργάνωση. Πράγματι, είναι μια πολύ καλή δυνατότητα- να μην την πω ευκαιρία- να θέσει η Ελλάδα, και αυτό θα κάνει το υπουργείο, τις προτεραιότητες για τον κλάδο της ναυτιλίας: ποιοτική ναυτιλία, προστασία του περιβάλλοντος και αναβάθμιση της εργασίας. Κανόνες διεθνείς, έτσι ώστε ο ανταγωνισμός, που είναι παγκοσμιοποιημένος και σκληρός, να διεξάγεται μέσα σε πλαίσιο. Να αναπτύσσεται το θαλάσσιο εμπόριο, η μεταφορική διαδικασία επωφελεία των κοινωνιών, των χωρών, των κρατών, κάτι που είναι και ο κοινωνικός ρόλος της ναυτιλίας. Σε αυτό τον τομέα η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα, την πρωτοκαθεδρία της ναυτιλίας παγκοσμίως. Με το σημαντικό ρόλο που παίζει στον IMO, έχει τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσει σε όλα αυτά τα ζητήματα, όχι απλώς και μόνο ως ισότιμη δύναμη, αλλά και ως δύναμη που θέτει ζητήματα και ανοίγει δρόμους. Οι συνεργασίες είναι πολύ θετικές προς αυτή την κατεύθυνση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην έκθεση συμμετέχουν περισσότεροι από 1.800 εκθέτες από 89 χώρες και αναμένονται περίπου 20.000 επισκέπτες – επαγγελματίες από τον κλάδο της ελληνικής και διεθνούς ναυτιλίας.

Επίσης τα φετινά Ποσειδώνια φιλοξενούν 19 εθνικά περίπτερα. Η μεγαλύτερη συμμετοχή είναι αυτή της Κίνας, ακολουθούμενη από Ιαπωνία και Κορέα ενώ νέες συμμετοχές είναι τα εθνικά περίπτερα του Λουξεμβούργου και της Γεωργίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης