Ξεκίνησε με επιτυχία το 14ο Business Week που διοργανώνει ο Σύλλογος Φοιτητών και Αποφοίτων του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς (MBA’s Society) υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πειραιώς κήρυξε ο Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος MBA καθηγητής Λεωνίδας Χυτήρης. Το συνέδριο λαμβάνει χώρα από τις  7 ως τις 11 Μαΐου.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα από μεταπτυχιακούς φοιτητές και πτυχιούχους που ενδιαφέρονται για μεταπτυχιακές σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων  τρείς διακεκριμένοι στο αντικείμενο τους ομιλητές  ανέπτυξαν ο καθένας από τη σκοπιά του τις θέσεις τους με θέμα: “Η Γλώσσα ως Εργαλείο Διοίκησης και Άσκησης Εξουσίας”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

« Η πληροφορία είναι απολύτως ελεγχόμενη» υποστήριξε ο Marc Roche. « Δεκάδες βιβλία στα βιβλιοπωλεία για την οικονομία, οι εφημερίδες αυξάνουν συνεχώς τις οικονομικές τους σελίδες και όμως ο κόσμος δεν καταλαβαίνει τις περίπλοκες οικονομικές διαδικασίες. Κανείς δεν αναλαμβάνει ευθύνη για την κρίση, οι πολίτες δεν βλέπουν κανέναν να τιμωρείται, οι τραπεζίτες αρνούνται να μιλήσουν και εξακολουθούν να εφαρμόζουν τις ίδιες εκβιαστικές πρακτικές. Οι μόνοι που μιλάνε για την οικονομία είναι τα άκρα. Η άκρα αριστερά και η άκρα δεξιά. Το είδαμε αυτό στη Γαλλία με την Μαρί Λεπέν το είδατε και εδώ στην Ελλάδα».  

«Οι ευφημισμοί χρησιμοποιούνται στο λόγο και κυρίως στην ξύλινη γλώσσα των πολιτικών για να συγκαλύψουν την πραγματικότητα. Για παράδειγμα η ανεργία βαφτίζεται αύξηση του διαθέσιμου δυναμικού και οι βομβαρδισμοί ανθρωπιστική βοήθεια»  υπογράμμισε ο Βασίλης Βασιλικός.

Για πολιτικές αλήθειες που δεν ακούστηκαν κατά την προεκλογική περίοδο μίλησε ο καθηγητής Θεοδόσης Τάσιος. «Οι ορολογίες μνημονιακός και αντιμνημονιακός είναι ψευδείς. Αν το κάθε κόμμα εξηγήσει τι εννοεί με αυτές τις λέξεις θα διαπιστώσουμε ότι δεν συμπίπτουν οι έννοιες. Οι πολιτικοί χρησιμοποιούν γλωσσικά εφέ που υποκαθιστούν τον πολιτικό λόγο. Στα κόμματα απουσιάζει, όχι τυχαία, ο εκτενής και αναλυτικός γραπτός λόγος με προτάσεις και λύσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ασκείται τόση πολλή κριτική για όλους και για όλα, ιδίως από αυτούς οι οποίοι κατέχουν ή επιδιώκουν θέση εξουσίας, ώστε να παραμορφώνουν ή να αρνούνται την πραγματικότητα και να οδηγούν συνειδητά ή ασύνειδα τους άλλους (τον λαό, για παράδειγμα) σε ακρισία, δηλαδή τον καθιστούν αδύναμο να κρίνει ορθολογικά και να πράξει με φρόνηση και περίσκεψη». Επισήμανε ο Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος MBA στο Πανεπιστήμιο Πειραιά καθηγητής Λεωνίδας Χυτήρης.

Από τις 8 μέχρι τις 11 Μαΐου,  οι εργασίες του Συνεδρίου θα λάβουν χώρα στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστήμιου Πειραιώς (Ισόγειο – Κεντρικό Κτίριο), από τις 18:00 έως τις 21:00, με ομιλητές Έλληνες Επιχειρηματίες, Διευθυντικά Στελέχη Ελληνικών και Πολυεθνικών Επιχειρήσεων και Καθηγητές ελληνικών Πανεπιστήμιων.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης