Τις πρώτες 100 παραγγελίες συστημάτων επεξεργασίας θαλάσσιου έρματος για πλοία, έκλεισε η ERMA FIRST. Η ελληνική εταιρεία μέσα σε δύο χρόνια από την πιστοποίηση της από τον IMO , την Ελληνική Αρχή και τους LLOYD’S Register εισήλθε στον παγκόσμιο ανταγωνισμό και ήδη έχει καταφέρει να κλείσει 100 παραγγελίες σε μια αγορά αξίας 40 δισ. δολαρίων και με 50 πολυεθνικές εταιρείες ως ανταγωνιστές.  Η πρόοδος αυτή δεν θα είχε πραγματοποιηθεί χωρίς την στήριξη του ελληνικού εφοπλισμού.
 Μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού εφοπλισμού βρίσκονται πλέον στο πελατολόγιό της. Εταιρείες όπως  οι Tsakos Shipping, Costamare, Evalend Shipping, NeptuneLines, Niovis Shipping, StealthMaritime, OceanbulkMaritime, Phoenix Shipping υπέγραψαν συμβόλαιο για εγκατάσταση συστημάτων σε πολλά από τα πλοία τους.
Η επιστημονική ομάδα της ERMA FIRST και οι συνεργάτες της, ευχαριστούν την Ελληνική Ναυτιλιακή Κοινότητα για την στήριξη και την εμπιστοσύνη που δείχνουν στην τεχνολογία της ERMA FIRST.
Παράλληλα η εταιρεία έχει κατορθώσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη και των μεγάλων ναυπηγείων της Ασίας,  λόγω της ποιότητας των προϊόντων της άμεσης επικοινωνίας και υποστήριξης τους. Οι μεγαλύτεροι όμιλοι της Ασίας έχουν εντάξει την ERMA FIRST στην λίστα κατασκευαστών , παρά το γεγονός ότι τόσο στη Κίνα, όσο στην Ιαπωνία και την Κορέα υπάρχουν μεγάλες ανταγωνιστικές βιομηχανίες.  
 
Το ιστορικό
 
Η ελληνική εταιρεία σχεδιασμού και κατασκευής προηγμένων συστημάτων επεξεργασίας θαλασσίου έρματος ERMA FIRST S.A., ιδρύθηκε μόλις το 2009 και από τότε έως και σήμερα σημειώνει σταθερά ανοδική πορεία στην παγκόσμια αγορά.
Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα  λαμβάνει πιστοποίηση από την Ελληνική Αρχή, τον IMO και τους LLOYD’S Register και τα μέσα του 2012 μπαίνει δυναμικά στον παγκόσμιο ανταγωνισμό.
Με αργά και σταθερά βήματα κατακτά το θαυμασμό, την αναγνώριση και χαίρει διακρίσεων για τον άριστο σχεδιασμό, την πρωτοποριακή τεχνολογία και άρτια κατασκευή συστημάτων επεξεργασίας θαλασσίου έρματος.
Το σύστημα της ERMA FIRST είναι βασισμένο στην ηλεκτρόλυση πλήρους  ροής, δίνοντας 3 επιλογές φίλτρανσης:
1.   Χρήση Υδροκυκλώνων για υψηλή απόδοση απομάκρυνσης στερεών
2.   Με φίλτρο αυτόματης έκπλυσης με δυνατότητα φίλτρανσης μέχρι 40μm (σύστημα νέας γενιάς)
3.   Με εξαιρετικά μικρού όγκου φίλτρο αυτόματης έκπλυσης με δυνατότητα φίλτρανσης μέχρι 40μm (σύστημα νέας γενιάς)
Το σύστημα νέας γενιάς για πλοία μετασκευής, εγγυάται μέγιστη απόδοση, ελάχιστο καταλαμβανόμενο χώρο, εντυπωσιακή δυνατότητα προσαρμογής ακόμα και στους πιο δύσκολους και στενούς χώρους του πλοίου. 
Συστήματα ERMA FIRST έχουν αναλάβει να εγκαταστήσουν τα μεγαλύτερα ναυπηγεία του κόσμου στη Ιαπωνία (Mitsui Engineering & Shipbuilding, KitanihonShipbuilding), στην  Κορέα (HMD, DSME, Samsung, Hanjin), στην Κίνα (JiangsuNewYangzijiang, Ouhua ) και Τουρκία (YachtleyShipyard).
 
Η επόμενη ημέρα
 
Η ERMA FIRST έχει στα χέρια της την αποδοχή AMS,   από την Ακτοφυλακή των ΗΠΑ από το 2013, η οποία αποτελεί το ενδιάμεσο στάδιο για την λήψη Πιστοποιητικού Έγκρισης Τύπου (USCG TypeApproval). Αξίζει να σημειωθεί ότι η ERMA FIRST ήταν η πρώτη ελληνική εταιρεία και η δεύτερη στον κόσμο που -έχοντας το θάρρος και την απόλυτη εμπιστοσύνη στο σύστημά της- κατέθεσε αίτηση στο Αμερικάνικο Ινστιτούτο Ερευνών (NSF) για πιστοποιητικό USCG. Παράλληλα, βρίσκεται ήδη σε συνεργασία με τον Νορβηγικό Νηογνώμονα για την εγκατάσταση συστήματος σε περιοχές επικινδυνότητας Ζώνης 1 και 2*. 
«Ο ανταγωνισμός είναι σκληρός» τονίζει ο Κος Κωνσταντίνος Σταμπεδάκης Διευθύνων Σύμβουλος της ERMA FIRST S.A. και συνεχίζει, «εμείς αποτελούμαστε από μια συμπαγής ομάδα νέων εξειδικευμένων και αφοσιωμένων στελεχών  με γερές επιστημονικές γνώσεις και εμπειρία στον τομέα θαλάσσιας και περιβαλλοντικής τεχνολογίας . Οι επιστήμονές μας διακατέχονται από βαθύ αίσθημα ευθύνης απέναντι στην δημιουργία τεχνολογίας του μέλλοντος. Θα έλεγε κανείς ότι αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε και να συνεχίζουμε την ανοδική μας πορεία, είναι οι συντονισμένες προσπάθειες, η άρτια τεχνική και επιστημονική υποστήριξη, και οι ανταγωνιστικές τιμές που προκύπτουν από τον έξυπνο σχεδιασμό του συστήματος. Βέβαια, να μην λησμονούμε την αμέριστη εμπιστοσύνη και υποστήριξη των Ελλήνων πλοιοκτητών που αγκάλιασαν την αξιόλογη προσπάθεια της εταιρείας μας».
Η ERMA FIRST κατανοώντας τις ανάγκες των καιρών και εμμένοντας ως μια καθαρά ελληνική εταιρεία με έδρα στον Πειραιά έχοντας υψηλά καταρτισμένο επιστημονικό δυναμικό και εργοστασιακές εγκαταστάσεις, σχεδιάζει, δημιουργεί, παράγει και συναρμολογεί τα συστήματά της στην Ελλάδα. Με αυτόν τον τρόπο ανοίγει νέες θέσεις εργασίας, συνάπτει συνεργασίες με περισσότερες από 15 ελληνικές εταιρείες και συνδράμει στην προσπάθεια που γίνεται για επιστροφή της χώρας σε αναπτυξιακούς ρυθμούς.

* περιοχές επικινδυνότητας Ζώνης 1 και 2 = περιοχές με υψηλή επικινδυνότητα πυρκαγιάς ή έκρηξης λόγω παρουσίας εύφλεκτων, εκρηκτικών ή άλλων επικίνδυνων υλών   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης