Στο κρατητήριο του Α.Τ. Χανίων οδηγήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, η Νατάσα Μπομπολάκη, πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ», επειδή εκείνος τον οποίο κατήγγειλε για την κακοποίηση των δύο σκυλιών του, της έκανε μήνυση.

Η Νατάσα Μπομπολάκη είναι ευρέως γνωστή και στην Κρήτη, αλλά και πανελληνίως για τη φιλοζωική της δράση, αφού είναι και πρόεδρος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη Δευτέρα, η κα Μπομπολάκη κατόρθωσε μετά από πολλές προσπάθειες και συνελήφθη ένας άνδρας, κάτοικος Χανίων, ο οποίος έχει τα δύο σκυλιά του μονίμως δεμένα κάτω από άθλιες συνθήκες αλλά και διαρκώς εκτεθειμένα στον ήλιο. Τα σκυλιά, όπως εξήγησε η κα Μπομπολάκη, παραμένουν αλυσοδεμένα μολονότι ο χώρος στον οποίο βρίσκονται είναι ούτως ή αλλιώς πολύ μικρός δηλαδή 1Χ3. Η βρωμιά εκεί είναι απερίγραπτη και τα σκυλιά (ένα εκ των οποίων είναι Χάσκυ) γαυγίζουν συνεχώς, λόγω των άθλιων συνθηκών διαβίωσης.

Εδώ και καιρό, αυτόν τον άνδρα τον έχουν επισκεφθεί τα μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ», προκειμένου να συμπεριφερθεί με ανθρωπιά στα σκυλιά του. Όμως, εκείνος δεν βελτίωσε ούτε στο ελάχιστο τις συνθήκες διαβίωσης των σκυλιών του, αν και του έστειλαν και σχετικές επιστολές και τον νόμο 4039/2012, προκειμένου να ενημερωθεί.

Σύμφωνα με τα μέλη του φιλοζωικού συλλόγου, ήταν πάντα ειρωνικός απέναντι στους εθελοντές και κακότροπος. Χαρακτηριστικές είναι οι φράσεις που ακολουθούν, και τις οποίες ξεστόμιζε σε εκείνους, που προσπαθούσαν με το καλό, να σώσουν τα ζώα: «Άντε να πλύνεις πιάτα…», «Είσαι για το ψυχιατρείο…», «Εδώ ο κόσμος χάνεται και συ ασχολείσαι με τους σκύλους…», «Σιγά μη τους βάλω και στο σαλόνι…» κ.ο.κ..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα, τελικά, παρουσία της κας Μπομπολάκη άνδρες του Α.Τ. Χανίων τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο τμήμα. Κάποιος αστυνομικός ενημέρωσε τον δράστη για το πλαίσιο της διαδικασίας, ότι δηλαδή μπορεί και εκείνος να κάνει μήνυση στην κα Μπομπολάκη, επειδή τον κατήγγειλε.

Και τελικά έτσι και έγινε, πριν προλάβει η κα Μπομπολάκη να φύγει από το Αστυνομικό Τμήμα συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου για συκοφαντική δυσφήμηση και για ψευδή καταμήνυση.

Η εισαγγελέας, ως όφειλε, έδωσε εντολή να κρατηθούν και οι δύο μέχρι αύριο στις 12:00, όπου θα δικάζονταν και τα δύο αυτόφωρα αδικήματα. Η κα Μπομπολάκη δέχτηκε τελικά την πρόταση της εισαγγελέως να αφεθεί και εκείνη ελεύθερη και ο άνδρας, ο οποίος κακοποιεί τα σκυλιά του, και οι δύο μηνύσεις να εξεταστούν κατά την τακτική δικάσιμο.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά, με πληροφορίες από το zoosos.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης