Τρία ρήγματα στη δεξιά πλευρά κάτω από την ίσαλο γραμμή έχουν διαπιστώσει οι δύτες στη δεξιά πλευρά του φορτηγού οχηματαγωγού πλοίου «ΤΑΛΩΣ», που στη διάρκεια της νύχτας κατά την είσοδό του στο λιμάνι των Μεστών στη Χίο προσέκρουσε σε ξέρα, με αποτέλεσμα να προκληθεί εισροή υδάτων.

Τα 13 μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους, ενώ ο πλοίαρχος του «ΤΑΛΩΣ» κατάφερε να δέσει το πλοίο στο λιμάνι και να αποβιβαστούν με απόλυτη ασφάλεια τα 13 φορτηγά οχήματα που μετέφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, τα νερά που μπήκαν μέσα στο πλοίο και αντιμετωπίζονται με τις αντλίες έχουν κατακλύσει το σημείο ανάμεσα στις δεξαμενές καθαρού νερού και σε μία δεξαμενή καυσίμου.

Από την πρόσκρουση του πλοίου δεν υπήρξε θαλάσσια ρύπανση, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ειδικά συνεργεία αναμένεται να προχωρήσουν σε αποκατάσταση της ζημιάς.

Το πλοίο είναι τύπου ro-ro κατασκευής του 1971 με ελληνική σημαία και πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πειραιάς, Σύρος, Τήνος, Μύκονος, Μεστά Χίου, Μυτιλήνη, Κυκλάδες και επιστροφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης