Του Ζαφείρη Σπυριδάκη

Ανήκω στη γενιά των φιλάθλων του Ολυμπιακού, που μεγάλωσε με το «Ευαγγέλιο». Το ΦΩΣ των ΣΠΟΡ. Ποτέ δεν υπήρξα αθλητικογράφος για να έχω άποψη για το συγκεκριμένο μαγαζί, καταλάβαινα όμως ως δημοσιογράφος αργότερα, από την αρτιότητα των άρθρων και των ρεπορτάζ του, πως πρόκειται για ένα από τα πιο σοβαρά μαγαζιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δυνατά ρεπορτάζ, βαριές υπογραφές και βέβαια υποστήριξη στην ομάδα. Πάντα μετά από τους αγώνες κυρίως, ιδαίτερα ύστερα από μεγάλες νίκες, πρωί πρωί στο περίπτερο και ανάγνωση των θριάμβων πριν ακόμη κι απ τον καφέ.

Το τελευταίο διάστημα, έχει ανοίξει πόλεμος ανάμεσα στην εφημερίδα και την διοίκηση του Ολυμπιακού, με την τελευταία να εξαπολύει κατηγορίες για αλλαγή γραμμής, πολεμικής πολλές φορές κατά της ομάδας και αφήνει υπόνοιες για ύποπτη χρηματοδότηση.

Το ΦΩΣ μέσω της κας Νικολαΐδου, κόρης του αείμνηστου Θόδωρου Νικολαΐδη που ίδρυσε την εφημερίδα, έδωσε τις απαντήσεις στο καυστικό σχόλιο του Κώστα Καραπαπά, ο οποίος εκπροσωπεί επικοινωνιακά τον Ολυμπιακό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παρατήρησή μου είναι πως οποιαδήποτε εφημερίδα έχει δικαίωμα στη δημοσίευση μέσω διασταυρωμένων πηγών όσον αφορά στο ρεπορτάζ, και κυρίως στην κριτική.

Αλίμονο αν υπήρχαν εφημερίδες ή Μέσα γενικότερα που το μόνο που θα έκαναν θα ήταν να δημοσιεύουν μόνο Δελτία τύπου.

Η κριτική άδικη ή δίκαιη, είναι η ζωή ενός Μέσου ενημέρωσης κι γι αυτήν κρίνεται από τον αναγνώστη, τον τηλεθεατή ή τον ακροατή.

Κανένας δεν μπορεί ηθικά ,γιατί νομικά έχει το δικαίωμα αν θίγεται να διεκδικήσει το δίκιο στα δικαστήρια, να κρίνει ή να στηλιτεύει  δημοσιεύσεις.

«Η Δημοσίευσις είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης» λέει η επιγραφή του Ιάκωβου Μάγιερ(αποδίδεται και σε έναν άγγλο φιλόσοφο η συγκεκριμένη ρήση, ωστόσο αλλού είναι το νόημα) που βρίσκεται στην είσοδο της ΕΣΗΕΑ, και αυτό πρέπει να είναι το ζητούμενο.

Κανένας Ολυμπιακός πολύ δε περισσότερο ο Μαρινάκης, ένας επιχειρηματίας της δικής του βαρύτητας δεν πρέπει να ασχολείται με το τι κάνει μια εφημερίδα. 

Θέλει το ΦΩΣ ή οποιαδήποτε άλλη εφημερίδα να «σταυρώσει» τον Φετφατζίδη επειδή έχασε το γκολ που δεν χάνεται στο ΟΑΚΑ; Ε και; Τι τον ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό; Με την εφημερίδα πρέπει ν ασχοληθεί ή με τον Γιαννάκη και τουςπροπονητές του, που πρέπει να του μάθουν πως να τελειώνει τη φάση;

Αν ο Φετφατζίδης είναι ράκος όπως γράφουν οι εφημερίδες, ας προσλάβουν στην ΠΑΕ ψυχολόγους να τα λύσουν τα θέματα.

Η δουλειά τους είναι να φτιάξουν μια ομάδα που θα παίζει μπάλα με την οποία θα χαίρεται ο κόσμος και θα κατακτά τίτλους.

Η απάντηση του Μαρινάκη στα όποια «κακά» δημοσιεύματα είναι ή θα πρέπει να είναι η δημιουργία μιας δυνατής ομάδας που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες, τόσο στις δικές του όσο και σ αυτές των φιλάθλων.

Και η αλήθεια είναι πως μετά τις παραφωνίες των τελευταίων τριών ετών, σπατάλησε λεφτά και φτιάχνει ένα σύνολο που δείχνει ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο.

Είναι προφανές πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης, αγαπά την ομάδα και προπαντός είναι διατεθειμένος να χαλάσει χρήματα για να εκπληρώσει τα όνειρά του που δεν είναι άλλα από εκείνα της πλειοψηφίας των φιλάθλων.

Όλοι το βλέπουν αυτό και το αναγνωρίζουν.

Το να ασχολείται όμως ένας οργανισμός με το τι γράφει μια εφημερίδα δεν ταιριάζει για το μέγεθος του συλλόγου.

Αν θεωρούν στην ΠΑΕ ότι το ΦΩΣ το διοικούν Παναθηναΐκοί, ας τους κάνουν να ασχολούνται κάθε μέρα θετικά με αυτόν. Ας πάρει το πρωτάθλημα και να υποχρεώσει τον «βάζελο» υλατζή της εφημερίδας να φτιάξει πρωτοσέλιδο με τα πανηγύρια.

Η μπάλα είναι η δουλειά όλων εκεί στην ΠΑΕ. Τα υπόλοιπα είναι για να κρύβουν αδυναμίες!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης