Σήμερα συνεδριάζει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) με σκοπό την επανεκκίνηση του διαγωνισμού για την αποκρατικοποίηση του 51% του ΟΛΠ. Σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα εξετάσει αλλαγές στους όρους της προκήρυξης του διαγωνισμού τις οποίες θα κάνει γνωστές σε όλους τους επενδυτές που συμμετέχουν στη β΄ φάση της διαδικασίας. Πρόκειται για την κινεζικών συμφερόντων Cosco, την ολλανδική APM Terminals (θυγατρική της δανέζικης Maersk), την Ports of America, την ICTS και την Utilico.

Οι αλλαγές σχετίζονται με την παραχώρηση του 51% του ΟΛΠ έναντι του 67,7% που προβλεπόταν αρχικά, ενώ εξετάζεται το υπόλοιπο 16,7% να διατεθεί βάσει της προόδου που θα επιδεικνύει ο επενδυτής ως προς την υλοποίηση των έργων που έχουν συμφωνηθεί. Όπως και με το ύψος των επενδύσεων που θα πραγματοποιηθούν, το τίμημα και το ετήσιο μίσθωμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών τοποθετείται μέχρι το Φθινόπωρο, ενώ προϋπόθεση για να ολοκληρωθεί η διαδικασία είναι να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους.

Κώστας Ιερίδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης