Την έναρξη της νέας εποχής για την πόλη του Πειραιά, σηματοδότησε η παλλαϊκή παρουσία των Πειραιωτών, στη μεγαλειώδη προεκλογική ομιλία του επικεφαλής του συνδυασμού ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ και υποψηφίου Δημάρχου Πειραιά, Νίκου Βλαχάκου, την Παρασκευή (10/5/19), με την ευκαιρία των εγκαινίων του εκλογικού  κέντρου (Ηρώων Πολυτεχνείου 87 &Χαρ. Τρικούπη).

Στο Νίκο Βλαχάκο και τους συνεργάτες του, υποψήφιους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους, του συνδυασμού ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ, ο πειραϊκός κόσμος, σε μια αποθεωτική προεκλογική εκδήλωση που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, εξέφρασε τη θέλησή του να αλλάξει η εικόνα παρακμής και εγκατάλειψης της πόλης και να ανακτήσει ο Πειραιάς τη χαμένη του υπερηφάνεια!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος Ευρωβουλευτής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος απουσίαζε σε προεκλογικό αγώνα, καθώς και ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής της Β’ Πειραιά της Ν.Δ., Γιάννης Τραγάκης, ο οποίος την ώρα της εκδήλωσης ψήφιζε στη Βουλή την πρόταση μομφής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους:

Ο γραμματέας Αυτοδιοίκησης και μέλος του πολιτικού συμβουλίου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής υποστηριζόμενος από τη Νέα Δημοκρατία, Γιώργος Πατούλης, ο πρώην Δήμαρχος Πειραιά και υποψήφιος Ευρωβουλευτής στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ., Βασίλης Μιχαλολιάκος, οι οποίοι απηύθυναν και χαιρετισμό.

 

Επίσης ο βουλευτής Α’ Πειραιά της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κατσαφάδος,οι υποψήφιοι βουλευτές Α’ Πειραιά με τη Ν.Δ. στις εθνικές εκλογές, Χριστόφορος Μπουτσικάκης, Τάσος Αβραντίνης, Σπύρος Σπυρίδων, Ζωή Ρούσσου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιάννης Νικολαράκος, το μέλος της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Μπελεγρής και ο πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Πάνος Σόμπολος.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του υποψηφίου Δημάρχου, Νίκου Βλαχάκου, δημοσιογράφος Δημοσθένης Καρμοίρης.

«Δεν θέλουμε πόλη ΜΟΝΟ χορηγιών, αλλά καθαρή, φωτεινή, ασφαλή»

Ο υποψήφιος  Δήμαρχος Πειραιά, ο Νίκος Βλαχάκος, επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Είναι προφανές ότι δεν μας αξίζει μια πόλη μόνο χορηγιών. Είναι δίκαιο να απαιτούμε μια σύγχρονη, καθαρή, φωτεινή και ασφαλή πόλη. Μια πόλη όπου ο δημότης θα συμμετέχει ελεύθερα και ακηδεμόνευτα στην οικοδόμηση του κοινού μας μέλλοντος.

Ο Πειραιάς Πόλη Πρότυπο θέλουμε να γίνει το νέο πολιτικό-αυτοδιοικητικό ρεύμα που θα εκφράζει τους νέους ανθρώπους, τους ανθρώπους της αγοράς, όλους εκείνους που ονειρεύονται να ζουν και να δημιουργούν σε μια κοινωνία πολιτικού πολιτισμού.

Για το λόγο αυτό, όλοι εμείς από σήμερα ας γίνουμε το παράδειγμα της πιο καθαρής καθημερινότητας. Εμείς θέτουμε εξαρχής σε προτεραιότητα:

•        την καθαριότητα,

•        τον φωτισμό,

•        την ασφάλεια,

•        την ελεγχόμενη στάθμευση,

•        τη βελτίωση των μονοδρομήσεων και

•        όπου υπάρχει ανάγκη την πάταξη του παραεμπορίου».

Ο κ. Ν. Βλαχάκος, με τη δύναμη της ισχυρής ψήφου τους που του δίνουν οι Πειραιώτισσες και οι Πειραιώτες και το ρεύμα νίκης που τον συνοδεύει, χαρακτήρισε τον κ. Μώραλη:«Απερχόμενο δήμαρχο, που γέμει ωραίων λόγων και ευχών, χωρίς ουσία»…

 

Και κατέληξε: «Ξενόφερτοι σύμβουλοι και managers δεν μπορούν να σώσουν τον Πειραιά μας. Μόνο εμείς οι αυθεντικοί Πειραιώτες θέλουμε και μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν Πειραιά Πόλη Πρότυπο, μια πόλη ζωντανή, φωτεινή, ασφαλή, που τα παιδιά μας θα παίζουν άφοβα στις γειτονιές και στους παιδότοπους. Οι γειτονιές μας δεν είναι… ο χώρος, ΕΙΝΑΙ ο τρόπος που οι ζωές μας αποκτούν νόημα και αξία. Είναι ο τόπος που ανταμώνουμε, μετέχοντας ο καθένας με τον τρόπο του.

Αυτό μας λείπει, αυτό έχουμε ανάγκη. Ελάτε λοιπόν να αναδημιουργήσουμε τον Πειραιά της γειτονιάς και της ανθρωπιάς.

26 Μαΐου είναι η ώρα της κάλπης, η ώρα της προόδου. Με τη δική σας ψήφο και τη δύναμή σας παραμερίζετε τη στασιμότητα, το χθες και επιλέγετε το μέλλον του Πειραιά μας.

Εσείς και εμείς, όλοι μαζί. Είμαι εδώ, για να κάνουμε τον Πειραιά μας ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ».

Αναλυτικά το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Νίκου Βλαχάκου:

Φίλες και φίλοι,

Σήμερα δεν εγκαινιάζουμε μόνο το εκλογικό μας κέντρο. Σήμερα μπαίνουμε στην τελική ευθεία μίας δύσκολης και σκληρής μάχης.

Σήμερα εγκαινιάζουμε τη νέα εποχή για την πόλη της καρδιάς μας, για τον Πειραιά μας.

Σήμερα καταγράφεται με τον πιο σαφή τρόπο η θέλησή μας να αλλάξουμε οριστικά την εικόνα παρακμής και εγκατάλειψης που χρόνια τώρα η πόλη μας δείχνει. Κάποιοι υποσχέθηκαν να δώσουν στον Πειραιά τη χαμένη του υπερηφάνεια, αλλά κατάφεραν να τον βουλιάξουν στην εξαθλίωση!

Η απερχόμενη δημοτική αρχή απέτυχε σε όλα τα μέτωπα. Απόδειξη τρανή ότι προσπαθεί με τον πιο παλαιοκομματικό τρόπο να κάνει σε 3 μήνες ό,τι δεν έκανε σε 5 χρόνια.

–        Δημοπρατεί έργα πρόχειρα και βιαστικά.

–        Επί 5 χρόνια δεν μπόρεσε να εκπονήσει ένα δικό της τεχνικό πρόγραμμα αλλά υλοποιούσε πλημμελώς το πρόγραμμα της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Σήμερα εμφανίζεται με ένα νέο πρόγραμμα που χαρακτηρίζεται από μεγαλοστομίες, άγνοια της πραγματικότητας και κυρίως από παραπλανητικές, ανεφάρμοστες δεσμεύσεις.

Ο απερχόμενος δήμαρχος γέμει ωραίων λόγων και ευχών, χωρίς ουσία. Ο κύριος Μώραλης θέλει να ξαναγίνει δήμαρχος επωφελούμενος της προβολής που του παρέχουν απλόχερα τα μίντια, που τον στηρίζουν και τον προωθούν.

Θα είναι, αν εκλεγεί, ο δήμαρχος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και όχι των έργων.

Πειραιώτισσες και Πειραιώτες,

Είναι προφανές ότι δεν μας αξίζει μια πόλη μόνο χορηγιών. Είναι δίκαιο να απαιτούμε μια σύγχρονη, καθαρή, φωτεινή και ασφαλή πόλη. Μια πόλη όπου ο δημότης θα συμμετέχει ελεύθερα και ακηδεμόνευτα στην οικοδόμηση του κοινού μας μέλλοντος.

Ο Πειραιάς Πόλη Πρότυπο θέλουμε να γίνει το νέο πολιτικό-αυτοδιοικητικό ρεύμα που θα εκφράζει τους νέους ανθρώπους, τους ανθρώπους της αγοράς, όλους εκείνους που ονειρεύονται να ζουν και να δημιουργούν σε μια κοινωνία πολιτικού πολιτισμού.

Για το λόγο αυτό, όλοι εμείς από σήμερα ας γίνουμε το παράδειγμα της πιο καθαρής καθημερινότητας. Εμείς θέτουμε εξαρχής σε προτεραιότητα:

•        την καθαριότητα,

•        τον φωτισμό,

•        την ασφάλεια,

•        την ελεγχόμενη στάθμευση,

•        τη βελτίωση των μονοδρομήσεων και

•        όπου υπάρχει ανάγκη την πάταξη του παραεμπορίου.

 

 

Αγαπητοί φίλοι,

Θεωρούμε ύψιστο ανθρώπινο καθήκον να εξετάσουμε και να καλύψουμε κάθε κενό, έτσι ώστε να βελτιώσουμε όλες τις δομές που αναφέρονται και εξυπηρετούν τα ΑΜΕΑ. Έχουμε 7 σχολεία ειδικής αγωγής και θα αξιοποιήσουμε κάθε ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα κοινωνικής στήριξης των ατόμων αυτών.

–        Φιλοδοξούμε να καλύψουμε πλήρως τις ανάγκες μας σε παιδικούς σταθμούς, έτσι ώστε κανένα από τα παιδιά μας να μη μείνει εκτός.

Σήμερα ανταμώνουμε όλοι εμείς με ένα μόνο πάθος που μας ενώνει και μας κινητοποιεί: Την αγάπη μας για τον Πειραιά μας και την πίστη μας ότι μπορούμε να νικήσουμε.

Αυτή η εκλογική νίκη του συνδυασμού μας ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ , την οποία μπορούμε να επιτύχουμε όλοι μαζί, με την ψήφο σας, Πειραιώτισσες και Πειραιώτες,  θα σημάνει την αναγέννηση της πόλης μας.

Τη χαμένη υπερηφάνεια του Πειραιά μόνο οι Πειραιώτες μπορούν να του την ξαναδώσουν. Ξενόφερτοι σύμβουλοι και managers δεν μπορούν να σώσουν τον Πειραιά μας. Μόνο εμείς οι αυθεντικοί Πειραιώτες θέλουμε και μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν Πειραιά Πόλη Πρότυπο, μια πόλη ζωντανή, φωτεινή, ασφαλή, που τα παιδιά μας θα παίζουν άφοβα στις γειτονιές και στους παιδότοπους. Οι γειτονιές μας δεν είναι… ο χώρος, ΕΙΝΑΙ ο τρόπος που οι ζωές μας αποκτούν νόημα και αξία. Είναι ο τόπος που ανταμώνουμε, μετέχοντας ο καθένας με τον τρόπο του.

Αυτό μας λείπει, αυτό έχουμε ανάγκη. Ελάτε λοιπόν να αναδημιουργήσουμε τον Πειραιά της γειτονιάς και της ανθρωπιάς.

26 Μαΐου είναι η ώρα της κάλπης, η ώρα της προόδου. Με τη δική σας ψήφο και τη δύναμή σας παραμερίζετε τη στασιμότητα, το χθες και επιλέγετε το μέλλον του Πειραιά μας.

 

Εσείς και εμείς, όλοι μαζί. Είμαι εδώ, για να κάνουμε τον Πειραιά μας ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ.

Πριν κλείσω, θέλω να κάνω ειδική αναφορά ευχόμενος ταχεία ανάρρωση σε ένα στενό συνεργάτη μου, φίλο και συνάδελφο, ο οποίος περνά ένα πρόβλημα υγείας και δεν είναι απόψε μαζί μας. Η σκέψη μας είναι κοντά του.

Αισθάνομαι όμως και την ανάγκη να ευχαριστήσω για τον αγώνα και τη στήριξή τους, όλους τους υποψηφίους του συνδυασμού μας, στους οποίους εύχομαι καλή επιτυχία. Ευχαριστώ επίσης όλους τους συνεργάτες μου, τους εθελοντές, τους φίλους μας και ιδιαίτερα την οικογένειά μου, που βρίσκονται από την πρώτη στιγμή της μεγάλης εκλογικής μάχης μας στο πλευρό μου.

Ευχαριστούμε,

                             ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ-Νίκος Βλαχάκος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης