Του Θανάση Λαμπρόπουλου
Έχοντας στην πλώρη του τον αρχαίο μυθικό «ταμία» των Ανέμων, τον ΑΙΟΛΟ λύνει την Άγκυρα και «φουλάρει» τις μηχανές του ,από την «Μαρίνα» της Νάουσας, εκεί στην πανέμορφη Πάρο το υπερταχύπλοο  ομώνυμο της  αρχαίας ελληνικής θεότητας σκάφος, στο πηδάλιο του οποίου βρίσκεται ο Χρήστος, ο οποίος όταν του ζητηθεί από οποιονδήποτε «πελάτη», θα μπορεί να τον μεταφέρει σε όποιο νησί επιθυμεί ,το οποίο όμως να απέχει από την στεριά 20 ναυτικά μίλια.


Ο ΑΙΟΛΟΣ που έχει νηολογηθεί στον Πειραιά και οι 2 έσω-έξω Volvo μηχανές του με ιπποδύναμη προσφέρουν στους επιβάτες του γρήγορες μετακινήσεις αφού η ταχύτητα του αγγίζει τους 41 κόμβους, είναι το πρώτο ΝΟΜΙΜΟ Θαλάσσιο Ταξί στο νησί του Αιγαίου, καθώς ο ιδιοκτήτης φρόντισε να αποκτήσει μετά τις προβλεπόμενες τεχνικές επιθεωρήσεις  την Άδεια Μεταφοράς επιβατών, ενώ το καταβαλλόμενο «κόμιστρο θα αποδεικνύεται ανά πάσα στιγμή από την έκδοση της νόμιμης απόδειξης.
Επίσης ο 10μετρος ΑΙΟΛΟΣ θα μπορεί να πραγματοποιεί και θαλάσσιες εκδρομές στα γύρω από την Πάρο νησιά που είναι όλα τα Κυκλαδονήσια, αφού η άδεια του προβλέπει και τις ημερήσιες  «βόλτες», με την προϋπόθεση την απόσταση των 20 ν.μ από την στεριά του όποιου νησιού βρίσκεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Το υπερταχύπλοο, και υπερασφαλές σκάφος του Χρήστου Καραχάλιου ο οποίος θέλησε να ξεφύγει από την συνεχιζόμενη κρίση και την ανεργία που μαστίζει ακόμα και τα τουριστικά ελληνικά νησιά, και έριξε όλες του τις οικονομίες στον ΑΙΟΛΟ μεταφέρει έως και 10 επιβάτες, ενώ διαθέτει  1 καμπίνα με 4 κρεβάτια καθώς και μια τουαλέτα, ενώ η πορεία του είναι εξασφαλισμένη καθώς ο κυβερνήτης του έχει φροντίσει για την εγκατάσταση όλων των σύγχρονων τηλεπικοινωνιακών μέσων.


Όσο για τον καιρό το πρώτο θαλάσσιο ταξί της Πάρου είναι σε θέση να ταξιδεύει έως και 6 μποφόρ, προσφέροντας στους επιβάτες του πλήρη ασφάλεια, αφού το αδιάβροχο σκέπαστρο του τους προστατεύει τόσο από τον δυνατό αέρα, όσο και από τα αφρισμένα κύματα. Και βέβαια να τονισθεί ότι η νομιμότητα του Θαλάσσιου Ταξί της Πάρου προστατεύει και όσους θέλουν να πάνε με ασφάλεια  και γρήγορα στα γύρω νησιά, αφού υπάρχουν ακόμα και καταγγελίες για εξωφρενικά κόμιστρα από διάφορα σκάφη-κυρίως φουσκωτά-που παράνομα δουλεύουν το καλοκαίρι.


Όπως δε, λέει στο ZOUGLA PORT και τον υπογράφοντα ο ιδιοκτήτης του ΑΙΟΛΟΣ Χρήστος Καραχάλιος οι επιβάτες-πελατες του μετά την μεταφορά τους η την ημερήσια εκδρομή τους είτε στην διπλανή Νάξο είτε στην Αστυπάλαια και την Αμοργό , και κατά τη διάρκεια της οποίας θα απολαμβάνουν και την Παριανή φιλοξενία(τοπικά κεράσματα),θα ξαναπροτιμήσουν το 10μετρο σκάφος του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Τέλος να τονισθεί ότι τα νησιά στα οποία μπορεί να προσεγγίζει λόγω της νόμιμης άδειας του ο ΑΙΟΛΟΣ που το νηολόγιο του είναι ΝΠ 8065 είναι όλες μα όλες οι ΚΥΚΛΑΔΕΣ,δηλ.Τηνος,Συρος,Μυκονος,Ναξος,Δονουσα,Κουφονησι,Ηρακλεια,Σχοινουσα,Αμοργος,Ιος,Σαντορινη και Αστυπαλια. Εμείς να ευχηθούμε στον ΑΙΟΛΟ και τον κυβερνήτη του ΚΑΛΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑΞΙΔΙΑ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης