Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης
Εικονολήπτης: Νίκος Χριστοφάκης

Η Σχολή Πλοιάρχων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού απέκτησε έναν υπερσύγχρονο προσομοιωτή γέφυρας, εργαλείο απαραίτητο για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των σπουδαστών, στο μοντέρνο και απαιτητικό περιβάλλον της ναυτιλίας. Ο προσομοιωτής αποτελεί δωρεά της εταιρείας «GOLDENSTEP SHIPPING Ε.Π.Ε» (όμιλος «Seajets») και τα εγκαίνια της λειτουργίας του πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης 18 Σεπτεμβρίου σε νέα αίθουσα στις εγκαταστάσεις της ΑΕΝ στον Ασπρόπυργο, από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτη Κουβέλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στελέχη της Ακαδημίας έκαναν επίδειξη της λειτουργίας του προσομειωτή στον υπουργό και μετά το πέρας του αγιασμού, ακολούθησαν οι ομιλίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



Δείτε τι δήλωσαν στον φακό του zougla.gr ο υπουργός Φώτης Κουβέλης και ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού και ανάπτυξης της «Seajets» Μάριος Ηλιόπουλος:

Ο υπουργός Φώτης Κουβέλης εξήρε τον ρόλο της εκπαίδευσης στη ναυτιλία και υπογράμμισε την προσπάθεια που γίνεται για την ενίσχυσή της, αναφέροντας πως «ο τομέας της εκπαίδευσης και της επιμόρφωσης των στελεχών αποτελεί σημαντικό μέγεθος για την ανάπτυξη της ναυτιλίας μας και την ασφαλή ναυσιπλοια. Για αυτό έχουν ήδη γίνει 20 προσλήψεις εκπαιδευτών και αναμένονται άλλες 12, ενώ το επόμενο διάστημα υπογράφεται το νέο οργανόγραμμα που αυξάνει τις θέσεις του εκπαιδευτικούς προσωπικού στην Ακαδημία σε 102 άτομα». 

O διοικητής της ΑΕΝ Πλοίαρχος Λ.Σ. Φραγκίσκος Ξυπνητός ευχαρίστησε για τη χορηγία του προσομειωτή αναφέροντας ότι «στόχος είναι η παροχή ολοκληρωμένης ναυτικής εκπαίδευσης βασιζόμενης σε διεθνή πρότυπα, ακολουθώντας τις σύγχρονες τεχνολογικές μεθόδους. Αρωγός σε αυτό είναι η ιδιωτική πρωτοβουλία».

Ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφέρθηκε από το βήμα στο έργο του υπουργείου, υπογραμμίζοντας ότι «η εκπαίδευση αποτελεί για εμάς έναν κρίσιμο τομέα και για αυτό από τον Γενάρη του 2015 ακολουθείται ολοκληρωμένη στρατηγική για την ενίσχυσή της, αφού λόγω της κρίσης μειώθηκαν δραματικά ο αριθμός των εκπαιδευτών και ο αναγκαίος εξοπλισμός. Ευχαριστώ την εταιρεία για τη χορηγία, τέτοιες δράσεις είναι παράδειγμα προς μίμηση».

Ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού και ανάπτυξης της «Seajets» Μάριος Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα των κινήσεων αλληλεγγύης και προσφοράς από τον ιδιωτικό τομέα και τόνισε από το βήμα: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι καθώς η σημερινή μέρα αποτελεί σημάδι κοινωνικής ευαισθησίας, και συμπίπτει συγκυριακά με τα γενέθλιά μου.

»Η προσομείωση αυτή καλύπτει τις προδιαγραφές του πιο απαιτητικού προγράμματος εκπαίδευσης, και συγκεκριμένα τις ανάγκες ενός εκπαιδευτή και 10 σπουδαστών, αριθμός που μπορεί να αυξηθεί μέχρι 30 σπουδαστές. Αποφασίσαμε να προβούμε σε αυτή τη δωρεά ώστε η εκπαίδευση να προσαρμόζεται στο σύνθετο σύγχρονο καθεστώς της ναυτιλίας και να επιτυγχάνεται η προστασία από τις πολύπλευρες απειλές. Η ασφάλεια στη ναυτιλία είναι το Α και το Ω και θεωρούμε ότι δεν πρέπει να υπάρχει κενό μεταξύ της θεωρίας και της πράξης», σημείωσε, καταλήγοντας, αναφερόμενος στην πολύπλευρη κοινωνική προσφορά της εταιρείας του: 

«Είναι καθήκον όλων μας να προσφέρουμε στην κοινωνία. Το επιχειρείν σημαίνει και καθήκον, δυστυχώς όμως για πολλούς αυτό είναι άγνωστο. Οι άνθρωποι που μπορούν να συμβάλλουν πρέπει να παίρνουν πρωτοβουλίες. Ας είναι αυτή η μέρα-εφαλτήριο για περισσότερες δράσεις αλληλεγγύης, προσφοράς και πατριωτισμό».

Ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού και ανάπτυξης της «Seajets» Παναγιώτης Ηλιόπουλος, στο μήνυμά του υπογράμμισε ότι «είναι κατάρα να είμαστε τέτοιος λαός, να έχουμε τέτοιες δυνατότητες και να μην μπορούμε να ορθοποδήσουμε. Πρέπει επιτέλους να ενωθούμε και να βρούμε τον δρόμο που μας αξίζει»…

Δείτε το ρεπορτάζ:

Απονομή τιμητικής πλακέτας στον «GOLDENSTEP SHIPPING Ε.Π.Ε»  για τη χορηγία

Δείτε φωτογραφίες του προσομειωτή:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης