Του Θανάση Λαμπρόπουλου
ΛΟΥΚΕΤΟ, και μάλιστα για πάνω από 100 ημέρες έχουν βάλει οι υπεύθυνοι της ΗΓΕΣΙΑΣ της Ελληνικής Αστυνομίας, με την απεριόριστη φυσικά ΣΥΝΔΡΟΜΗ των τοπικών αρχών του Κυκλαδίτικου τουριστικού νησιού, στον Αστυνομικό Σταθμό που εδώ και πάρα πολλά χρόνια λειτουργούσε καθ όλη την διάρκεια του 24ωρου στην γραφική αλλά και τουριστική ΝΑΟΥΣΑ, όπου εκτός τους 4000 περίπου μόνιμους κατοίκους, το καλοκαίρι “διαμένουν” πάνω από 10.000 έλληνες και ξένοι επισκέπτες.
Και είναι τότε που οι πάσης φύσεως κακοποιοί αφήνουν τα αστικά μεγάλα κέντρα και μετακομίζουν-λογω κοσμοσυρροής- και εύκολων στόχων-αναμεσα τους και οι τράπεζες-στα νησιά ανάμεσα τους φυσικά και η Πάρος, και ειδικά η τουριστικότατη ΝΑΟΥΣΑ όπου εκτός από τους χιλιάδες τουρίστες υπάρχουν και μερικές εκατοντάδες εξοχικές κατοικίες οι οποίες κάθε χρόνο ρημάζονται από τους…ποντικούς.
Και αυτό το γνωρίζουν οι πάντες και ειδικότερα οι ΗΓΕΤΕΣ της ΕΛ.ΑΣ, αλλά και οι τοπικοί ανώτεροι και κατώτεροι Αστυνομικοί που υπηρετούν τόσο στην πρωτεύουσα ΣΥΡΑ, όσο και στο νησί της ΠΑΡΟΥ, και παρ όλα αυτά ΟΥΔΕΙΣ εκ των αναφερόμενων τουλάχιστον μέχρι και σήμερα δεν έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να βρεθεί και να νοικιασθεί κτήριο που θα στεγάσει και πάλι, όπως άλλωστε τόσα χρόνια, τον ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ του γραφικού και τουριστικού χωριού.
Συνυπεύθυνος στην ΠΑΝΤΕΛΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ της ΗΓΕΣΙΑΣ της ΕΛ.ΑΣ και ειδικά του Αστυνομικού Διευθυντή Κυκλάδων ο οποίος λογω της πολύχρονης παραμονής του στο ίδιο πόστο να είχε λύσει από την πρώτη μέρα το θέμα, είναι και ο Δήμος του νησιού της Πάρου ο οποίος αν και διαθέτει τους απαραιτήτους χρηματικούς πόρους, αφού εισπράττει χιλιάδες ευρώ από την ενοικίαση δημόσιων χώρων αλλά και παραλίων σε ιδιώτες, μέχρι και σήμερα και αυτός με την σειρά του ΣΦΥΡΙΖΕΙ αδιάφορα επικαλούμενος ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ στενότητα.
Κάτι που όμως δεν ισχύει αφού σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο δήμος του νησιού πληρώνει(και πολύ καλά κάνει) κτήριο για πολιτιστικές εκδηλώσεις κάποιων συλλόγων. Ε  λοιπόν από αυτά τα περισσευούμενα χρήματα ας δώσει και κάτι ακόμα έτσι ώστε τα 240 ευρώ που διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ να αυξηθούν προκειμένου να βρεθεί το κατάλληλο κτήριο για να λειτουργήσει και πάλι το ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ της ΝΑΟΥΣΑΣ.
Και η επαναλειτουργία του πρέπει να γίνει το ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ καθώς σε πολύ λίγο ξεκινά η νέα ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ περίοδος οπότε και το γραφικό χωριουδάκι θα πλημμυρίσει στην κυριολεξία από χιλιάδες ξένους και έλληνες επισκέπτες.
Και τότε αν ΣΥΜΒΕΙ κάτι ΚΑΚΟ όπως η ένοπλη ληστεία στην τράπεζα και η εν ψυχρώ δολοφονία του ταξιτζή, αλλά και οι επανωτές περσινές ένοπλες ληστείες σε επιχειρηματίες της Νάουσας τότε την ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ θα έχει η επίσημη ΠΟΛΙΤΕΙΑ δηλ. η ΗΓΕΣΙΑ της ΕΛ.ΑΣ και ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ο οποίος έχει και την δική του πολιτική ευθύνη.
Και δεν είναι δυνατόν τη σήμερον ημέρα ο ίδιος ο υπουργός με δική του ΕΝΤΟΛΗ να θέτει στην αποκλειστική διάθεση των γειτονιών ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ, και να μην έχει ΤΡΑΒΗΞΕΙ ακόμα τα ΑΥΤΙΑ όλων των υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ που για 100 ημέρες ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ στο πρόβλημα της ΜΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ των 4000 περίπου μόνιμων κατοίκων της ΝΑΟΥΣΑΣ της ΠΑΡΟΥ.

Υ.Γ
Η διαταγή της προσωρινής ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ λειτουργίας του Α.ΣΤΑΘΜΟΥ έφτασε στο νησί στις 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 και έφερε την υπογραφή του Αστυνομικού Διευθυντή Κυκλάδων Γ. Βελέντζα, οπότε και οι μετρημένοι στα δάκτυλα ενός χεριού αστυνομικοί του ΣΤΑΘΜΟΥ τα…..μάζεψαν και έφυγαν από το κτήριο, και εγκαταστάθηκαν στο κτήριο της Παροικιας όπου όμως απέχει πολλά χιλιόμετρα από την ΝΑΟΥΣΑ, και ως εκ τούτου και ελλειψει περιπολικών η ΠΑΡΟΥΣΙΑ τους στο γραφικό και τουριστικό χωριό γίνεται μόνο….στην ΧΑΣΕΙ και την ΦΕΞΗ, ενώ στην παρέλαση της εθνικής γιορτής της 25ης Μαρτίου η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ παρουσία ήταν μόνο ΕΝΑΣ ΕΝΣΤΟΛΟΣ, και αυτό φυσικά προκάλεσε τα σχόλια των παρευρισκομένων κατοίκων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης