Παρασκευή, 11 Μαΐου ώρα 9 το πρωί. Στη δημόσια τηλεόραση και στην πρωινή εκπομπή οι πολιτικοί προσκεκλημένοι λένε άλλος … το κοντό του κι άλλος το μακρύ του.

Σε κρόουλ περνά η είδηση: “Από την επομένη των εκλογών μέχρι και την 10η Μαΐου, μειώθηκαν τα έσοδα του Κράτους κατά 28%!..”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, τώρα ένας στους τρεις συμπατριώτες μας δεν πηγαίνει στα δημόσια Ταμεία να πληρώσει τις υποχρεώσεις του! Έτσι είναι κυρίες και κύριοι του πολιτικού μας προσωπικού. “Δεν κυβερνώ – δεν κυβερνώ” λέτε εσείς, “δεν πληρώνω – δεν πληρώνω” λένε οι ψηφοφόροι.

Πέντε ημέρες μετά τις εκλογές της περασμένης Κυριακής και οι πολιτικοί αρχηγοί και τα επιτελεία τους το σκέφτονται και το ξανασκέφτονται, αν πρέπει να κυβερνηθεί η χώρα!.. Ποια ναυτιλία, ποιος τουρισμός και ποια οικονομική πολιτική για να φύγουμε από το τραγικό αδιέξοδο στο οποίο βρισκόμαστε ως λαός. Οι αυτοκτονίες πολλαπλασιάζονται σε …ρυθμό πολυβόλου, όλο και περισσότεροι παίρνουν αντικαταθλιπτικά χάπια και οι Σαμαράς, Τσίπρας, Βενιζέλος, Παπαρήγα, Καμμένος και Κουβέλης κινούνται στον μικροκομματικό περίγυρό τους. Ο ένας τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια του άλλου, η πολιτική υποκρισία ζει και βασιλεύει και δήθεν όλοι κόπτονται για το καλό μας…

“Όχι εσύ να κυβερνήσεις, εσύ να σχηματίσεις κυβέρνηση, εσύ να πάρεις πρωτοβουλία” είναι το γνωστό γαϊτανάκι των πολιτικών αρχηγών. Αμ, έτσι δεν πάμε μπροστά. Ήδη οι ξένοι κάνουν πάρτι και σε πρώτη φάση από τα 5,2 δισ ευρώ της δανειακής δόσης έκοψαν χθες αυθαίρετα το 1 δισ ευρώ! Αποτέλεσμα για να πληρωθούν οι συντάξεις του επόμενου μήνα το ΙΚΑ προέβη σε βραχυπρόθεσμο δανεισμό 240 εκατ. Ευρώ από το επικουρικό ταμείο και το ταμείο ασφάλισης προσωπικού ΔΕΗ. Τόσο καλά..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης