Πέρασε ένας μήνας και μία εβδομάδα από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής του Πειραιά και ακόμα αγνοούνται οι προθέσεις της για τον δημοτικό ραδιοσταθμό «Κανάλι 1».

Τον ραδιοσταθμό που εποχής Ανδρέα Ανδριανόπουλου, όπου κοσμούσε το δημοτικό συμβούλιο και ο αείμνηστος Μιλτιάδης Μαρινάκης, άνοιξε τον δρόμο για την ελεύθερη ραδιοφωνία. Τον δρόμο για να κατακλυστούν τα ερτζιανά στη συνέχεια από δεκάδες -να μη γράψω- και εκατοντάδες σταθμούς. Έψαχνε τότε ο γνωστός και μη εξαιρετέος Αρκουδέας να εντοπίσει την κεραία του σταθμού, όπως και την αντίστοιχη του 9,84 της Αθήνας. Αμ δε…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ακροατές είχαν το 1987 και μετέπειτα τον δικό τους πειραϊκό ραδιοσταθμό για να ακούσουν μεγάλες φωνές και ηχηρά ονόματα της δημοσιογραφίας, της μουσικής, του αθλητισμού, του πολιτισμού και γενικά κάθε πολιτικής και πολιτιστικής δραστηριότητας.

 Ο κ. Μώραλης είπε αρκετά και ενδιαφέροντα για το λιμάνι, για τον Πειραιά, για το μέλλον της πόλης προεκλογικά. Όμως οι πράξεις άλλα δείχνουν τώρα. Βέβαια θα πείτε ότι ο χρόνος είναι ελάχιστος από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του. Έτσι είναι, αλλά το «Κανάλι 1» και οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να περιμένουν τον ορισμό του νέου διοικητικού συμβουλίου, του γενικού διευθυντή και του διευθυντή σύνταξης. Δεν μπορεί να πηγαίνει ο σταθμός με τον αυτόματο πιλότο. Να διαβάζουν τη μία ημέρα ότι ο κ. Αβραμίδης αναλαμβάνει τα ηνία του σταθμού, την επομένη ότι το σχέδιο ναυάγησε και χίλια δύο άλλα πράγματα. Βεβαίως θα πρέπει να ντρέπονται και να κοκκινίζουν και κάποιοι που εποχής Βασίλη Μιχαλολιάκου κατείχαν σημαντικές θέσεις και πρόσφατα (σύμφωνα με το ρεπορτάζ) φέρονται να πρότειναν στον νέο δήμαρχο, αν θέλει να εξοικονομήσει κονδύλια, να δει τι θα κάνει με τη φιλαρμονική και τον δημοτικό ραδιοσταθμό! Αυτά είναι κι αν είναι ντροπής πράγματα από «φωστήρες» της προηγούμενης αρχής.

Ίσως ο νέος δήμαρχος Πειραιά να μη γνωρίζει και δικαίως ο άνθρωπος την ιστορία του δημοτικού ραδιοσταθμού, όταν όμως οι σημερινοί επικεφαλής τού αναφέρουν τη τεράστια αξία αυτού του περιουσιακού στοιχείου που έχει στη κατοχή του ο δήμος, να αισθανθεί και ο ίδιος υπερήφανος και να αγκαλιάσει τον σταθμό και τους ελάχιστους εργαζόμενους που έχουν απομείνει για να τον υπηρετούν, με περισσότερη θέρμη. Υπάρχουν και μερικοί καλοθελητές που δήθεν κόπτονται για το χρηματικό ποσό με το οποίο κάθε χρόνο ο δήμος πληρώνει τις υποχρεώσεις του ραδιοσταθμού. Υπάρχουν λύσεις και ικανοί άνθρωποι με μοντέρνες ιδέες καθώς και άπειρα διαφημιστικά γραφεία τα οποία μπορούν σε σύντομο χρονικό διάστημα να φέρουν χρήματα στο ιστορικό «Κανάλι 1».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απλώς χρειάζονται αποφάσεις και μάλιστα γρήγορα. Όλα τα άλλα είναι «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε», όπως λέμε και εμείς οι γηγενείς Πειραιώτες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης