Μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη και η μεγαλύτερη στην Μεσόγειο Ελληνική κοινοπραξία ρυμουλκών για υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. 

Ένα σημαντικό βήμα που αναβαθμίζει δυναμικά την παρουσία του κλάδου της Ελληνικής ρυμούλκησης και της ναυαγαιρεσίας πανευρωπαϊκά κάνουν τέσσερις ελληνικών συμφερόντων εταιρίες ρυμούλκησης και ναυαγαιρεσίας, μέσο της δημιουργίας ενός σύγχρονου στόλου ρυμουλκών και ναυαγοσωστικών σκαφών, ο οποίος προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επίπεδου σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κόστος. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα οι εταιρίες Vernicos Tugs & Salvage, Spanopoulos Group, Lyboussakis Towage & Salvageκαι Karapiperis Towage & Salvage, προχώρησαν στην δημιουργία μιας νέας κοινοπραξίας η οποία ονομάζεται «Meditteranean Tugs & Salvage».

Η νέα αυτή κοινοπραξία, η οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη και η μεγαλύτερη της Μεσογείου ,διαχειρίζεται 50 σκάφη ειδικών τύπων μεταξύ των οποίων ρυμουλκά, ναυαγοσωστικά, καταπολέμησης θαλάσσιας ρύπανσης, και συλλογής και αποκομιδής υγρών καταλοίπων πλοίων. Η συνολική αξία του στόλου αυτού ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ. 

Και οι τέσσερις εταιρίες συνολικά παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε περισσότερα από 40.000 πλοία ετησίως τα οποία προσεγγίζουν στην Ελλάδα, απασχολούν σχεδόν 300 ναυτικούς, καθώς επίσης διαθέτουν και ένα ισχυρό και έμπειρο στελεχιακό δυναμικό στην ξηρά.  
Τα σκάφη της κοινοπραξίας μπορούν να αναπτυχθούν άμεσα όπου κληθούν σε όλη την Ευρώπη, αλλά και την Μεσόγειο, προσφέροντας πολλαπλά οφέλη και κυρίως άμεση πρόσβαση στους πραγματικούς χειριστές ενός συμβάντος μέσα απο ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον επικοινωνίας με ότι αυτό συνεπάγεται, μεταξύ άλλων και για το κόστος των όποιων εργασιών. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα κοινοπραξία διαθέτοντας γραφεία εκτός από την Ελλάδα και στο Λονδίνο (εντός της επόμενης χειμερινής περιόδου), προσφέρει πλέον στην δυνατότητα σε Ελληνικές και μη ναυτιλιακές εταιρίες, σε ασφαλιστικές εταιρίες, αλλά και στα P&I Clubs,  να σχεδιάσουν οποιαδήποτε μικρή ή μεγάλη επιχείρηση, όσο σύνθετη και αν είναι χωρίς την ανάγκη εξωτερικών ή άλλων συμβούλων, μιας και οι άνθρωποι της κοινοπραξίας με την τεράστια εμπειρία που διαθέτουν μπορούν να παρέχουν συν τοις άλλοις και συμβουλευτικές υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών. 

Με τον τρόπο αυτό μπορούν πλέον να χειριστούν με ασφάλεια κάθε συμβάν τους άμεσα, αποτελεσματικά και με ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κόστος εργασιών. Και όλα αυτά τόσο για την Ευρώπη, όσο και για την Μεσόγειο. 
Πέραν όμως των όποιων σημαντικών λύσεων έρχεται να προσφέρει η νέα κοινοπραξία αυτό που έχει την δική του ξεχωριστή σημασία είναι το γεγονός πως μια τέτοιου είδους σύμπραξη σε αυτό το μέγεθος και με έναν τέτοιο στόλο έρχεται από την Ελλάδα και από εταιρίες Ελληνικών συμφερόντων, μεταξύ των οποίων συναντά κανείς και ιστορικές εταιρίες του κλάδου. 

Αυτή η σύμπραξη δημιουργεί πλέον ένα νέο μοντέλο παροχής ειδικών και σύνθετων υπηρεσιών στηριγμένο στην λογική του one stop all, κάτι που αλλάζει τα ως τώρα δεδομένα σε έναν κλάδο όπως αυτός της ρυμούλκησης και της ναυαγαιρεσίας που εκ των πραγμάτων ξεχωρίζει για τις ειδικές αποστολές του, κάτι που απαιτεί μεγάλη εξειδίκευση και εξίσου μεγάλη εμπειρία. 

Πίσω λοιπόν από αυτές τις τέσσερις εταιρίες που συμπράττουν στην κοινοπραξία «Meditteranean Tugs & Salvage»υπάρχει μια μεγάλη τεχνογνωσία που διασφαλίζει το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

Ας σημειωθεί ότι η νέα υπηρεσία είναι ήδη διαθέσιμη από τις 24 Ιουλίου 2018. 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης