Ο πλοίαρχος Μπάμπης Λιβαδάς με επιστολές του που έγιναν πρωτοσέλιδα θέματα στο zougla.gr, αναλύει τις κατά τη γνώμη του συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το ναυάγιο του ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ, εξαιτίας του οποίου προκλήθηκε σοβαρή μόλυνση σε ολόκληρο τον Σαρωνικό Κόλπο.

Πολλά από τα επιχειρήματα και τα στοιχεία που επικαλείται ο πολύπειρος ναυτικός, περιλαμβάνονται και στην έκθεση του Ανωτάτου Συμβουλίου Ναυτικών Ατυχημάτων (ΑΣΝΑ), σύμφωνα με την οποία το πλοίο βυθίστηκε σκόπιμα (εξηγείται και ο τρόπος) προκειμένου να υπάρξει στη συνέχεια οικονομικό όφελος. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως γνωστόν, η πολύκροτη υπόθεση ερευνάται από την Εισαγγελία Πειραιώς και το επόμενο διάστημα αναμένονται εξελίξεις.

Την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020 εκδικαζόταν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιώς η μήνυση που είχε υποβάλλει ο πλοιοκτήτης Θεόδωρος Κουντούρης εις βάρος του Μπάμπη Λιβαδά, ακριβώς για το περιεχόμενο των επιστολών που είχε δημοσιεύσει το zougla.gr. Όπως ήταν επόμενο, η δίκη αναβλήθηκε, καθώς το αποτέλεσμά της εξαρτάται άμεσα από το πόρισμα της εισαγγελικής έρευνας που είναι σε εξέλιξη σχετικά με τους υπαίτιους του ναυαγίου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπάμπης Λιβαδάς απέστειλε επιστολή στο zougla.gr στην οποία καταγγέλλει ότι μετά το πέρας της διαδικασίας στα δικαστήρια του Πειραιά, ο εφοπλιστής Θεόδωρος Κουντούρης τον εξύβρισε χυδαία, σε μια προσπάθεια να τον εκφοβίσει.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή του με όλα τα περιστατικά:

«Από τον πλοίαρχο  Α’  ΤΑΞΕΩΣ

Λιβαδά  Μπάμπη                                  

                                                                                           Σαρωνίδα  16-01-2020

Προς  την  Zougla  gr.

Στις  14-01-2020 θα εκδικαζόταν η μήνυση την οποία είχε υποβάλλει ο εφοπλιστής κ. Κουντούρης Θεόδωρος πλοιοκτήτης του ‘’Αγία Ζώνη ΙΙ’’ εναντίον μου, βάσει της οποίας όπως αναφέρει στην μήνυσή του, τον συκοφάντησα, διότι μέσα από την επιστολή μου προς την zougla. gr, είχα ισχυριστεί ότι, το πλοίο του ‘’Αγία Ζώνη ΙΙ’’ είχε βυθιστεί κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, οι οποίες όμως δεν άφηναν περιθώρια να υποθέσω ότι, επρόκειτο για τυχαίο γεγονός και μάλιστα σε ένα πλοίο με διπλά τοιχώματα και δεδομένου ότι, ο καιρός ήταν αίθριος με δύναμη ανέμου (3) της (κλίμακας μποφόρ) και ως εκ τούτου η βύθιση του πλοίου Αγία Ζώνη ΙΙ’’ έσκασε ως ‘’κεραυνός εν αιθρία’’,  σε ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία και όχι μόνον!

Συγκεκριμένα στις 14-01-2020 παρουσιάστηκα ενώπιον των δικαστών του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιώς προκειμένου να δικαστώ ως υπαίτιος του ότι, με επιστολή μου προς την ιστοσελίδα ‘’Zougla gr’’, του κ. Τριανταφυλλόπουλου,  τον συκοφάντησα δήθεν ότι, ως ηθικός αυτουργός, έδωσε την εντολή στα παραμείναντα δύο προεπιλεγμένα από τον ίδιο μέλη του πληρώματος, να ανοίξουν στο μηχανοστάσιο τα επιστόμια των γραμμών θαλάσσης, τα οποία συγκοινωνούν ως συγκοινωνούντα δοχεία, την θάλασσα με το μηχανοστάσιο του πλοίου, δίνοντας έτσι την χαριστική βολή στο πλοίο του ‘’Αγία Ζώνη ΙΙ’’, το οποίο  βυθίστηκε στις 10-09-2017 στον κόλπο των Σεληνίων, αβοήθητο από όσους είχαν δήθεν προστρέξει για την διάσωσή του, ενώ επί της ουσίας, είχαν προστρέξει, για τις μετά την βύθιση του πλοίου διαδικασίες, που ήταν η περισυλλογή της ρύπανσης, της δήθεν απ’ άντλησης και της ανέλκυσης του πλοίου ‘’Αγία Ζώνη ΙΙ’’.

Η κ. πρόεδρος της έδρας εκφώνησε τα ονόματά μας και εγώ κάθισα στο εδώλιο ως κατηγορούμενος και η συνήγορος του εφοπλιστή  κ. Κουντούρη  κ. Σφαέλου πλησίασε την έδρα με σκοπό να αρχίσει η διαδικασία της δίκης!

Τότε, εγώ διέκοψα την συνομιλία  που γινόταν μεταξύ της προέδρου και της συνηγόρου του εφοπλιστή, αιτούμενος την αναβολή της δίκης, λόγω του ότι, επικρατούσε και ήταν σε εξέλιξη μία δική μου καταγγελία προς τον ‘’Άρειο Πάγο’’ βάσει της οποίας κατηγορούσα ευθέως τον εφοπλιστή Κουντούρη ότι, ως ηθικός αυτουργός έδωσε την εντολή για την εκ δόλου βύθιση του πλοίου του ‘’‘Αγία Ζώνη ΙΙ’’.

Αμέσως μετά τα όσα εξήγησα, η κ. πρόεδρος της έδρας απευθυνόμενη προς την κ. εισαγγελέα της έδρας άρχισαν να κρίνουν τα όσα είπα εγώ, σε αντιδιαστολή με τα όσα είπε η συνήγορος του   κ. Κουντούρη κ. Σφαέλου,  σχετικά με την υπόθεση αυτή και κατέληξαν στην άποψη ότι, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η παρούσα δίκη, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη μία υπόθεση υψηλότερου επιπέδου στον 5ο Ανακριτή Πειραιά, μέσα στην οποία εμπεριέχεται και αποτελεί μέρος της, η παρούσα προς εκδίκαση  μήνυση του εφοπλιστή κ.  Κουντούρη εναντίον μου!

Τότε η συνήγορος του εφοπλιστή Κουντούρη, αντέδρασε και προσπαθούσε να πείσει την κ. πρόεδρο και την κ. εισαγγελέα του δικαστηρίου ότι, εγώ ως πλοίαρχος δεν γνώριζα το πλοίο ‘’Αγία Ζώνη ΙΙ’’ και ως εκ τούτου δεν μπορούσα να έχω  γνώμη για τα όσα συνέβησαν στο πλοίο ‘’Αγία Ζώνη ΙΙ’’. Στο σημείο αυτό εγώ αντέδρασα  και απευθυνόμενος προς την έδρα είπα τα εξής:

 «Κυρία πρόεδρε,  κ. Εισαγγελέα, ύστερα από τα όσα ανυπόστατα είπε η συνήγορος του κ. Κουντούρη, αποσύρω το αρχικό μου αίτημά, περί αναβολής της δίκης, το οποίο βασιζόταν στο γεγονός ότι, δεν θα έπρεπε να ανοιχτή αυτή η υπόθεση και να έλθουν στο φως της δημοσιότητας γεγονότα και περιστατικά τα οποία θα μπορούσαν να εμποδίσουν την εν εξελίξει ανάκριση, αλλά και την μυστική δικογραφία η οποία είναι στα χέρια του προέδρου της βουλής των Ελλήνων, ως εκ τούτου, αποσύρω το αρχικό μου αίτημα περί αναβολής επ’ αόριστον της παρούσης δίκης και ζητώ να εκδικαστεί η παρούσα υπόθεση αυτήν την στιγμή»!

Στο άκουσμα των όσων είπα, η κ. πρόεδρος με ρώτησε αν έχω δικηγόρο και της απάντησα ότι, ως εκ του νόμου έχω το δικαίωμα να υποστηρίξω τον εαυτόν μου ό ίδιος, δεδομένου δε ότι, ως πλοίαρχος που είμαι θα μπορούσα να δώσω στο δικαστήριο να καταλάβει τα πραγματικά περιστατικά, καλύτερα από οποιονδήποτε  δικηγόρο, δεδομένου ότι  το θέμα προς εκδίκαση ήταν ‘’άκρως ναυτικό θέμα’’.

Επιπρόσθετα  παρέδωσα  στην  κ. πρόεδρο αντίγραφο της καταγγελίας μου προς τον

Άρειο Πάγο, βάσει της οποίας κατηγορούσα ευθέως τον κ. Κουντούρη ως ηθικό αυτουργό της εκ δόλου βύθισης του πλοίου του ‘’Αγία Ζώνη ΙΙ’’,  η οποία μετετράπη σε μήνυση και βρίσκεται στα χέρια του 5ου ανακριτή. Ακόμη παρέδωσα στην κ. Πρόεδρο το πόρισμα του ‘’Ανωτάτου Συμβουλίου Ναυτικών Ατυχημάτων’’ (ΑΣΝΑ) λέγοντάς της ότι, γνωρίζω ότι το πόρισμα αυτό δεν προκαταλαμβάνει την απόφαση οποιουδήποτε δικαστηρίου, αλλά δεν παύει να είναι ένα ισχυρό  επεξηγηματικό πόρισμα το οποίο προήλθε ύστερα από καταθέσεις όλων των εμπλεκομένων προσώπων, αλλά και άλλων πολλών δικογράφων, ένα εκ των οποίων ήταν και ένα αντίγραφο της δικής μου καταγγελίας και δεδομένου ότι, το συμβούλιο αυτό αποτελείτο από άτομα εκ των οποίων ορισμένοι από αυτούς έχουν βαθειά γνώση του αντικειμένου ‘’πλοίου και θάλασσας’’ και ως εκ τούτου, πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας θα μπορούσαν να ρίξουν άπλετο φως σε πολλά σημεία της υπόθεσης αυτής και ως εκ τούτου ζητώ την απαλλαγή μου από τα όσα αναφέρουν στην παρούσα μήνυσή τους ο εφοπλιστής κ. Κουντούρης και η συνήγορός του.

Τότε η κ. πρόεδρος και η κ. εισαγγελέας της έδρας δέχτηκαν τα έγγραφα που τους παρέδωσα και απάντησαν στην νέα πρότασή μου περί απόσυρσης του πρώτου αιτήματός μου για αναβολή της παρούσης δίκης και με μια φωνή απάντησαν, ότι δεν μπορεί να εκδικαστεί η παρούσα υπόθεση, εφόσον βρίσκεται σε εξέλιξη η ανωτέρου επιπέδου υπόθεση του πλοίου ‘’Αγία Ζώνη ΙΙ’ και ως εκ τούτου έδωσε νέα αναβολή έως την 21-10-2020, προκειμένου το παρόν δικαστήριο να λάβει  ενδιαμέσως σημείωμα από τον 5ο ανακριτή Πειραιώς για την έκβαση της υπόθεσης αυτής και ως εκ τούτου η κ. Πρόεδρος του δικαστηρίου έδωσε τέλος στην συζήτηση!

 Βγαίνοντας από την αίθουσα συνεδριάσεων και ενώ βρισκόμουν μόλις λίγα μέτρα μακριά από την αίθουσα συνεδριάσεων, από την οποία είχα βγει μόλις λίγα λεπτά πριν και κατευθυνόμουν προς το ασανσέρ, όπως και ο υπόλοιπος κόσμος, τότε αιφνιδιαστικά παρουσιάστηκε μπροστά μου έξαλλος ο εφοπλιστής κ. Κουντούρης ο οποίος αλλόφρων, μου είπε κατά πρόσωπο σφυριχτά την φράση «Θα σε «γαμ….με» και απομακρύνθηκε γρήγορα»! Υπάρχουν μάρτυρες!  Αλλά παρακαλώ και όσοι ακόμη παρευρέθηκαν στο σημείο αυτό και θέλουν, να τηλεφωνήσουν στην zougla. gr.

Αν ο κ. Κουντούρης, είχε  σκοπό με την  φραστική του  αυτή απρέπεια εναντίον μου να με εκφοβήσει, τον πληροφορώ ότι, απέτυχε οικτρά, απλά διότι,  όταν εγώ αποφάσισα να τον βάλω στη σέντρα, είχα σκεφτεί όλες αυτές τις εκδοχές και για να μην νομίζει ότι, έχω πέσει έξω, θα του αναφέρω μία από αυτές, που είναι μοντέρνα και η πλέον πιθανή, η οποία  είναι να υπογράψουν συμβόλαια θανάτου εναντίον μου!

Αντιλαμβάνομαι ότι, ο κ. Κουντούρης αιφνιδιάστηκε με το γεγονός ότι, αν και μόνος μου, ότι, υπήρξα κυρίαρχος του ολιγόλεπτου αυτού σκηνικού μεταξύ των δικαστών και της συνηγόρου του εφοπλιστή Κουντούρη κ. Σφαέλου, ο οποίος τα έχασε με τον τρόπο που αντιμετώπισα την κατάσταση. Και το μόνο που πέτυχε ήταν να επιβεβαιώσει ο ίδιος την ενοχή του! Και που να με δει ο κ. Κουντούρης  να καταθέτω όταν θα είναι καθισμένος αυτός ο ίδιος στο σκαμνί! Εκεί πραγματικά θα δώσω ρεσιτάλ, διότι με τα αδιάσειστα στοιχεία και επιχειρήματα, σε συνδυασμό με τις πολύ καλές γνώσεις μου γύρω από τα ναυτικά θέματα,  αλλά και με την ευκολία που χειρίζομαι την Ελληνική γλώσσα, θα πείσω όχι μόνον τους δικαστές  και τους παρευρισκόμενους πολίτες που θα παρακολουθούν την δίκη, αλλά και όλους όσους θα είναι έξω από την αίθουσα!   Ας ακούσει λοιπόν τώρα ο κ. Κουντούρης τους λόγους για τους οποίους δεν φοβάμαι τα συμβόλαια θανάτου!

Ο πρώτος λόγος είναι ότι, ως πλοίαρχος έζησα παρά πολύ έντονα και πολλές φορές ήλθα αντιμέτωπος με δύσκολες περιπτώσεις, τις οποίες αντιμετώπισα πάντα με ψυχραιμία! Ο δεύτερος και πλέον ισχυρός λόγος είναι ότι, τον επόμενο Φεβρουάριο κλείνω τα 80! Όπως καταλαβαίνει ο κ. Κουντούρης, για τουλάχιστον για  4-5 χρόνια ακόμη, μέχρι να ολοκληρωθεί ο δικαστικός κύκλος της υπόθεσης αυτής, ώστε να κινηθούν εναντίον μου, (γιατί πριν, δεν το βλέπω) εγώ θα είμαι στα  85! Στα 85, οι άνθρωποι που έμαθαν στο «Ζην επικινδύνως» όπως εν προκειμένω έμαθα να ζω εγώ! (Εν καιρώ ειρήνης ανέλαβα επικίνδυνες αποστολές ως επίλεκτος για υψίστης σημασίας για την πατρίδα θέματα εκτός Ελλάδος και αφιλοκερδώς», την ώρα που ο κ. Κουντούρης αισχροκερδώντας από ναύτης γινόταν εφοπλιστής, όταν ο μισθός του δεν τον έφτανε να ζήσει ούτε ο ίδιος μόνος του)!

Τα άτομα αυτά του «Ζην επικινδύνως» μεταξύ των οποίων κι εγώ, δεν τους ενδιέφερε αν θα ζήσουν 5 – 10 χρόνια ακόμη υποβαθμισμένα, αλλά τους ενδιέφερε πως θα ζήσουν λίγα, καλά και περήφανα χρόνια  και να  φύγουν αξιοπρεπώς από αυτή την ζωή, που συνήθως στον αντίποδα είναι δύσκολα, όπως,  νοσοκομεία, γηροκομεία κ.λ.π! Εμένα λοιπόν προσωπικά δεν θα μου ταίριαζαν αυτές οι τελευταίες λύσεις κ. Κουντούρη, καταλάβατε τι εννοώ; Αυτός λοιπόν ο λόγος είναι που δεν με ανησυχεί καθόλου αν θα υπογράψουν, ή, δεν θα υπογράψουν συμβόλαια θανάτου εναντίον μου! Θεωρώ όμως ότι, με όλα τα ανωτέρω,  του την έσπασα για τα καλά του εφοπλιστή κ. Κουντούρη!

Στον αντίποδα με την ηλίθια αυτή κίνηση που έκανε εναντίον μου ο κ. Κουντούρης, στοχοποιήθηκαν όλοι μαζί και επειδή από τον φάκελο της δικογραφίας αλλά και την απόφαση του (ΑΣΝΑ) ‘’Ανωτάτου Συμβουλίου Ναυτικών Ατυχημάτων’’ προκύπτει ότι, ενεργήσανε όλοι μαζί από κοινού, ως εγκληματική οργάνωση, τότε κάθε ενέργεια του ενός, αποτελεί συνέργεια και από όλους τους άλλους, ως συνιστώσες δυνάμεις της συνισταμένης του κοινού αυτού σκοπού εναντίον μου. Έτσι λοιπόν είναι όλοι τους στοχοποιημένοι και εις περίπτωση που συμβεί οποιαδήποτε κακόβουλη επίθεση εναντίον μου, τότε θα είναι οι πρώτοι ύποπτοι! Να ευχόσαστε λοιπόν κ. Κουντούρη να μην συμβεί ποτέ σε εμένα οποιαδήποτε κακόβουλη ενέργεια!  

Μετά τιμής

Πλοίαρχος Α τάξεως 

Λιβαδάς Μπάμπης».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης