Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα δύο (42) αλλοδαπών προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ”ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018”.

Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Βαρειάς Μυτιλήνης ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του εν λόγω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 25χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου.

Επίσης, στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα πέντε (45) αλλοδαπών προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ”ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Μυτιλήνης ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του εν λόγω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 23χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου.

Περιπετειώδης σύλληψη στην Κω

Στον εντοπισμό είκοσι δύο (22) αλλοδαπών και στη σύλληψη του 38χρονου αλλοδαπού διακινητή τους προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΑΚΡΑ ΛΟΥΡΟΥ” ν. Κω, ταχύπλοο σκάφος, με ικανό αριθμό επιβαινόντων, ο χειριστής του οποίου δεν συμμορφωνόταν με τις υποδείξεις του πληρώματος του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., αλλά αντιθέτως αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα, εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς, προσπαθώντας ανεπιτυχώς να εμβολίσει το σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ακολούθησε καταδίωξη με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους και τη σύλληψη του 38χρονου αλλοδαπού διακινητή, για παράνομη είσοδο, παράνομη διακίνηση προσώπων, αντίσταση και απείθεια.
Οι ανωτέρω αλλοδαποί μεταφέρθηκαν ασφαλώς στο λιμένα Κω, ενώ από το Λιμεναρχείο Κω, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ταχύπλοο σκάφος μεταφοράς τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης