Με αύξηση στην κίνηση των επισκεπτών, η οποία σε σχέση με το 2014 θα ξεπεράσει το 300%, «κλείνει» στις 18 Νοεμβρίου η εφετινή περίοδος για την κρουαζιέρα στα Χανιά.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Λιμενικού Ταμείου, το 2015 αναμένεται να κλείσει, με τις ακόμη δύο προγραμματισμένες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων (10 και 18 Νοεμβρίου), στις 66 αφίξεις και τους 102.000 επιβάτες, σε σχέση με τις 38 αφίξεις και τους 33.304 επιβάτες το 2014.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ανακοίνωσή του, το Λιμενικό Ταμείο Χανίων αναφέρει ότι «η αύξηση, άνω του 300%, είναι η μεγαλύτερη πανελλαδικά και ίσως μία από τις μεγαλύτερες στη Μεσόγειο, για εφέτος, καταδεικνύοντας τη δυναμική και τη σταδιακή καθιέρωση τόσο του λιμένα της Σούδας όσο και του προορισμού των Χανίων στον χάρτη της διεθνούς κρουαζιέρας».

«Τα πολύ θετικά αυτά μεγέθη δεν ήρθαν τυχαία, αλλά εξαιτίας της εφαρμοζόμενης στρατηγικής του Λιμενικού Ταμείου τα δύο τελευταία χρόνια, αφενός με την υλοποίηση κομβικών για την κρουαζιέρα έργων στη χερσαία ζώνη του λιμανιού της Σούδας και αφετέρου με την εξωστρέφεια και την απευθείας επικοινωνία με τα υψηλόβαθμα στελέχη των μεγαλύτερων παγκοσμίως εταιρειών κρουαζιέρας» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Με αφορμή την εικόνα που παρουσίασε η κρουαζιέρα στα Χανιά το 2015, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων Κώστας Μπροκαλάκης, σε γραπτή δήλωσή του, επισημαίνει: «Το λιμάνι της Σούδας και ο προορισμός των Χανίων έχουν για το 2015 την τιμητική τους, παρουσιάζοντας τη μεγαλύτερη, πανελλαδικά, αύξηση, άνω του 300%, σε επιβάτες κρουαζιέρας σε σχέση με το 2014. Είναι ένα πολύ θετικό γεγονός, αποτέλεσμα της πολύ μεγάλης προσπάθειας που καταβάλλουμε για να χτισθεί η άριστη συνεργασία και εμπιστοσύνη μεταξύ του Λιμενικού Ταμείου και των διεθνών εταιρειών κρουαζιέρας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το πρόγραμμα που εφαρμόζουμε κινείται σε δύο άξονες, την ουσιαστική βελτίωση των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών του λιμένα της Σούδας και την απευθείας επικοινωνία και συνεργασία με τις εταιρείες κρουαζιέρας, και θα συνεχισθεί ακόμα πιο εντατικά και μεθοδικά για να έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα και περισσότερες αφίξεις στο άμεσο μέλλον στα Χανιά, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας» προσθέτει.

Ο τελικός αριθμός των αφίξεων επιβατών κρουαζιέρας στα Χανιά ξεπερνά τους αρχικούς υπολογισμούς, δηλαδή τους περίπου 90.000 επιβάτες.

«Πρωταθλητής» στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στα Χανιά ήταν ο μήνας Οκτώβριος, με 15 προσεγγίσεις πλοίων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης