Περισσότεροι από 8.500 επιβάτες κρουαζιερόπλοιων αποβιβάστηκαν σε μία ημέρα στο Kατάκολο

Περισσότεροι από 8.500 επιβάτες κρουαζιερόπλοιων αποβιβάστηκαν σε μία ημέρα στο Kατάκολο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017, 12:11
Περισσότεροι από 8.500 επιβάτες αποβιβάστηκαν χθες από τα τέσσερα κρουαζιερόπλοια που έδεσαν στο λιμάνι του Κατακόλου.

Οι περισσότεροι από τους επιβάτες επισκέφθηκαν την Αρχαία Ολυμπία, αλλά και γειτονικές παραλιακές περιοχές, αφού οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες τούς οδήγησαν στην απόφαση να κάνουν ένα θαλάσσιο μπάνιο.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος του λιμενικού ταμείου Κατακόλου Σάκης Αντωνόπουλος, η χθεσινή άφιξη των τεσσάρων κρουαζιερόπλοιων που μετέφεραν συνολικά 8.733 επιβάτες αποτέλεσε μία τονωτική ένεση για την τοπική οικονομία, διότι, όπως εξήγησε, «έστω και τα πέντε ευρώ που μπορεί να άφησαν, αγοράζοντας κάποιο αναμνηστικό, σημαίνει κάτι για την τοπική οικονομία».

Παράλληλα, δήλωσε ότι «μισθώθηκαν λεωφορεία και ταξί, για τη μετακίνηση των επιβατών σε Αρχαία Ολυμπία και παραλιακές περιοχές, και ως εκ τούτου υπήρξαν έσοδα για επιχειρήσεις και επαγγελματίες».

Επίσης, ο κ. Αντωνόπουλος ανέφερε ότι τα τέσσερα κρουαζιερόπλοια που έδεσαν στο λιμάνι είχαν συνολικό πλήρωμα 3.416 ατόμων, ενώ σημείωσε πως «μπορεί να μη βγαίνουν από τα πλοία όλα τα μέλη των πληρωμάτων, ωστόσο αυτοί που έχουν τη δυνατότητα να εξέλθουν αφήνουν κάποια χρήματα στην τοπική αγορά».

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπάρχει, μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να υπάρξουν περισσότερες από 260 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων.

Επιπλέον, ο κ. Αντωνόπουλος είπε πως υπάρχει σχεδιασμός, ώστε να έχει οφέλη και η πόλη του Πύργου από τις αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων. Ειδικότερα, σχεδιάζονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μέσα στην πόλη, ώστε να μπορούν να κινούνται και να σταθμεύουν τουριστικά λεωφορεία που θα μεταφέρουν επιβάτες κρουαζιερόπλοιων, οι οποίοι θα επισκέπτονται το κέντρο της πόλης και το μουσείο.

«Ευελπιστούμε ότι με αυτήν την πρωτοβουλία αρκετοί επιβάτες θα επισκέπτονται τον Πύργο, με ό,τι θετικό μπορεί να συνεπάγεται για την τοπική οικονομία» τόνισε.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017, 12:13


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα