Απαγορεύθηκε προσωρινά ο απόπλους του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Αχαιός», που υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, προσέκρουσε στις 12:40 το μεσημέρι της Παρασκευής κατά τη διαδικασία πρόσδεσης, στο λιμάνι Σκάλας Αγκιστρίου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τέσσερις γυναίκες και ένας άνδρας.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν προληπτικά στο Κέντρο Υγείας Αίγινας και σε ιδιωτικό θεραπευτήριο. Ήδη οι τέσσερις από τους πέντε τραυματίες, αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, εξήλθαν. Το πλοίο που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πειραιάς, Αίγινα, Αγκίστρι μετέφερε 198 επιβάτες, 13 ΙΧ οχήματα, 1 φορτηγό και 8 δίκυκλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «Αχαιός» αναμένεται να επιθεωρηθεί από τον παρακολοθούντα νηογνώμονα προκειμένου να λάβει πιστοποιητικό αξιοπλοΐας και να συνεχίσει το δρομολόγιό του. Οι επιβάτες αναμένεται επίσης να προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σχετικά με το περιστατικό:

«Προσέκρουσε μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΧΑΙΟΣ” Ν.Π. 11228 κατά τη διαδικασία πρόσδεσης του, στο λιμάνι της Σκάλας Αγκιστρίου.

Το ανωτέρω πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Αίγινα – Αγκίστρι – Αίγινα – Πειραιά με 198 επιβάτες – 13 Ι.Χ. – 1 Φ/Γ και 8 Δ/Κ.

Το πλοίο προσέδεσε με ασφάλεια και αποβίβασε τους επιβάτες του.

Από το περιστατικό τραυματίστηκαν ελαφρά πέντε (05) επιβάτες, οι τέσσερις (04) εκ των οποίων μεταφέρθηκαν προληπτικά στο Κ.Υ. Αίγινας και εξήλθαν, ενώ η έτερη τραυματίας μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΑΧΑΙΟΣ” μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης – αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ οι επιβάτες θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης