Σύμφωνα με τελευταία στοιχεία που δίνουν κυρίως οι ακτοπλοϊκές εταιρίες πάνω από 10 χιλιάδες είναι οι ακυρώσεις εισιτηρίων λόγω της 48ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας που συνεχίζεται σήμερα Μ. Τετάρτη για δεύτερη ημέρα. Περίπου 3.000 επιβάτες άλλαξαν ημερομηνία απόπλου. Οι ίδιοι κύκλοι επισήμαναν επίσης ότι θα είναι πολύ αυξημένη – κοντά στο 100% – η πληρότητα των πλοίων την Μεγάλη Πέμπτη και την Μεγάλη Παρασκευή.

Με στάσεις εργασίας από τις 8 έως τις 9 το πρωί και 12 με 1 μετά το μεσημέρι μετέχουν στην απεργία της ΠΝΟ οι εργαζόμενοι στα φέρυ μποτ της γραμμής Ρίου Αντιρρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ξενοδόχοι, επιχειρηματίες και πολιτικοί μιλούν πλέον για χαριστική βολή στον εγχώριο τουρισμό.

Έντονες είναι οι αντιδράσεις παραγόντων του τουρισμού και ταξιδιωτών που λιγότερο από ένα 24ωρο πριν από το προγραμματισμένο τους ταξίδι πρέπει να αναζητήσουν άλλη λύση ή άλλο προορισμό, ενώ ήδη ξενοδόχοι και τουριστικοί πράκτορες αναφέρουν ότι ήδη έχουν γίνει πολλές ακυρώσεις, κυρίως από το εξωτερικό.

Δύο πλοία με οπωροκηπευτικά έφυγαν τη Μεγάλη Δευτέρα το βράδυ από το Ηράκλειο, πριν ξεκινήσει η απεργία της ΠΝΟ για τον Πειραιά. Ωστόσο, ακυρώθηκε η ναύλωση πλοίου για τη μεταφορά αγροτικών προϊόντων την Μεγάλη Τρίτη από την Κρήτη μετά από πιέσεις της ΠΝΟ στους ναυτικούς του πλοίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δεινή θέση έμποροι και επαγγελματίες του τουρισμού στη νησιωτική χώρα που αυτές τις ημέρες ανέμεναν χιλιάδες ταξιδιώτες με τις ακυρώσεις κρατήσεων να ξεπερνούν και το 30%. Ακόμη μεγαλύτερο το πλήγμα για το σύνολο του τουρισμού σε μια από τις πιο κρίσιμες χρονιές για τον κλάδο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης