«Άγκυρες» στα λιμάνια όλης της χώρας θα ρίξουν Μ. Τρίτη 10 Απριλίου και Μ. Τετάρτη 11 Απριλίου όλα τα ακτοπλοϊκά πλοία της χώρας.

Η νέα 48ωρη απεργία των Ελλήνων ναυτεργατών αποτελεί σύμφωνα με τον Γ.Γ της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), Γιάννη Χαλά, συνέχιση της προηγούμενης 48ωρης απεργίας που είχε πραγματοποιηθεί στις 19 και 21 Μαρτίου  καθώς οι Έλληνες ναυτικοί συνεχίζουν να δέχονται μια κυβερνητική επίθεση στα εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά τους δικαιώματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντα σύμφωνα με τον κ. Χαλά, η κυβέρνηση παρότι η Ομοσπονδία ζήτησε  να αποσυρθούν δύο σχέδια νόμου που στάλθηκαν για ψήφιση στη Βουλή και αφορούσαν την άρση του καμποτάζ και την υπαγωγή του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΥ προχώρησε στην κατάθεση και ψήφιση των δύο νομοσχεδίων.

Επίσης, η συνδικαλιστική οργάνωση των Ελλήνων ναυτικών ζητά την άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας, την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, την επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των Ελλήνων ναυτικών προ του Ν. 3845/2010, την ίδρυση ειδικού ταμείου ανεργίας, τη μη κατάργηση του ΓΕΝΕ και την υπαγωγή του στον ΟΑΕΔ, τη μη περικοπή συντάξεων και παροχών και τέλος την αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης,

Πάντως, επισημαίνεται η νέα απεργιακή κινητοποίηση των Ελλήνων ναυτικών έχει ξεσηκώσει τις έντονες διαμαρτυρίες νησιωτικών επαγγελματικών φορέων οι οποίοι και ζητούν την άρση της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης