Τον κώδωνα του κινδύνου για την ύπαρξη παράνομων προμηθευτών ναυτιλιακών καυσίμων κρούει στις ναυτιλιακές εταιρίες ο Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος ( ΣΕΕΠΕ ) καθώς λόγω της οικονομικής κρίσης τα κυκλώματα παράνομης διακίνησης ναυτιλιακών καυσίμων αφορολόγητων έχουν ανθίσει.

Όπως τονίζει ο σύνδεσμος, το τελευταίο διάστημα δέχεται καταγγελίες για εταιρίες οι οποίες δεν διαθέτουν άδειες με βάση την προβλεπόμενη νομοθεσία και οι οποίες εμφανίζονται ως δήθεν νόμιμοι προμηθευτές ναυτιλιακών καυσίμων τα οποία διοχετεύουν παρανόμως στην αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον ΣΕΕΠΕ, δεν αποκλείεται ο εφοδιασμός ναυτιλιακών καυσίμων από μη νόμιμες εταιρίες να έχει εκτός των άλλων και νομικές συνέπειες για τους αποδέκτες τους, δηλαδή τόσο για τις ναυτιλιακές εταιρίες όσο και για καταναλωτές δικαιούνται να αγοράζουν ναυτιλιακά καύσιμα γι’ αυτό και συνιστά στους ενδιαφερόμενους ιδιαίτερη προσοχή κατά τις συναλλαγές τους ώστε να μην εμπλακούν εν αγνοία τους σε  παράνομες δραστηριότητες.

Ο ΣΕΕΠΕ ακόμη συμβουλεύει τον εφοπλισμό να ενημερώνεται τακτικά για τις εταιρίες που έχουν την άδεια διάθεσης ναυτιλιακών καυσίμων παρακολουθώντας  το Μητρώο Αδειών Εμπορίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής όπου είναι καταγεγραμμένοι όλοι οι κάτοχοι αδειών εμπορίας αφορολόγητων ναυτιλιακών καυσίμων ( άδεια κατηγορίας 1 ).

Εταιρίες που διαθέτουν τέτοιες άδειες και είναι μέλη του ΣΕΕΠΕ είναι οι: AVINOIL ABEPEΠ, AIΓΑΙΟΝ ΟΙΛ ΑΕ, CORAL AE, EKO ABEE, ΕΛΙΝΟΙΛ ΑΕ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΕΕ, ΕΤΕΚΑ ΑΕ, ΜΟΜΙDOIL – JETOIL AE και REVOIL AE.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: Pireas2day

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης