Τα Ποσειδώνια αναμένεται και φέτος να αναδείξουν τη συμβολή της ελληνικής ναυτιλίας στην εθνική οικονομία και να υπογραμμίσουν τη μελλοντική της αναπτυξιακή προοπτική ακόμη και στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, ο ελληνικός στόλος μεταφέρει ένα μεγάλο ποσοστό του ευρωπαϊκού και του παγκόσμιου εμπορίου ενώ παράλληλα οι Έλληνες πλοιοκτήτες κατέχουν την πρώτη θέση στον κόσμο στις παραγγελίες ναυπήγησης πλοίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συλλογική δύναμη των Ελλήνων εφοπλιστών, οι οποίοι, μόνο πέρυσι, επένδυσαν συνολικά 8,5 δις δολάρια σε ναυπηγήσεις νέων πλοίων, θα είναι ένας από τους κύριους λόγους για τον οποίο θα επισκεφθούν εφέτος το καλοκαίρι την Αθήνα χιλιάδες επαγγελματίες από τους τομείς της  ναυτιλίας, της οικονομίας και του εμπορίου από όλον τον κόσμο. Όλοι όσοι συμμετάσχουν θα περιηγηθούν στην έκθεση των Ποσειδωνίων και θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την πληθώρα επιχειρηματικών εκδηλώσεων και συνεδρίων, τα οποία θα λάβουν χώρα στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo από τις 4 έως τις 8 Ιουνίου

“Στο διάστημα 2000 – 2010, η ελληνική ναυτιλία συνεισέφερε στην ελληνική οικονομία το συνολικό ποσό των 140 δις ευρώ, ποσό ισοδύναμο με το 50% του δημόσιου χρέους της χώρας το 2009. Τα Ποσειδώνια αντικατοπτρίζουν και αναδεικνύουν την συμβολή αυτή εδώ και περίπου 40 χρόνια, από την ίδρυση τους, ενώ μεγεθύνονται χρόνο με το χρόνο έχοντας καταστεί το πλέον αναγνωρίσιμο ναυτιλιακό φόρουμ, το οποίο προσδοκά με ανυπομονησία κάθε δύο χρόνια η διεθνής ναυτιλιακή κοινότητα”, δήλωσε ο Θεόδωρος Βώκος, Project Director των Εκθέσεων Ποσειδώνια.

Φέτος τα Ποσειδώνια αναμένεται να φιλοξενήσουν περισσότερους από 17.000 ανθρώπους από περίπου 90 χώρες από κάθε γωνιά του κόσμου, δημιουργώντας ένα παγκόσμιο φόρουμ επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων σύναψη συμφωνιών, παρουσίαση προϊόντων, ευκαιρίες δικτύωσης και συνέδρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός του προφανούς οφέλους για την ελληνική ναυτιλία, τα Ποσειδώνια αποκαθιστούν την εικόνα και τη φήμη της χώρας μας, αναδεικνύοντας την σε προορισμό σημαντικών διεθνών εμπορικών εκδηλώσεων. Ως αποτέλεσμα της φετινής έκθεσης, αναμένεται να εισρεύσουν στην τοπική οικονομία της Αθήνας περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ την εβδομάδα των Ποσειδωνίων, ποσό το οποίο αναμένεται να δαπανήσουν οι εκθέτες σε κατασκευές περιπτέρων, μεταφορά εξοπλισμού, ξενοδοχεία, εστιατόρια, εκδηλώσεις φιλοξενίας και μετακινήσεις.

Το πλούσιο πρόγραμμα των αθλητικών δραστηριοτήτων που θα διεξαχθούν στο πλαίσιο των Ποσειδωνίων, που περιλαμβάνει την ιστιοπλοϊκή ρεγκάτα Posidonia Cup – με τη χορηγία του Lloyd’s Register – το τουρνουά ποδοσφαίρου Posidonia Shipsoccer – το οποίο προσελκύει περισσότερους από 250 παίκτες –  και το πρώτο τουρνουά γκολφ Posidonia Golf Tournament – με τη χορηγία της Thenamaris και της Costamare – αναμένεται να προσφέρει επιπλέον έσοδα στην οικονομία της χώρας. Ο εντυπωσιακός κατάλογος συνεδρίων και σεμιναρίων που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της φετινής Έκθεσης εκτιμάται ότι θα προσελκύσει ακόμη περισσότερους επαγγελματίες από τον χώρο της οικονομίας και του θαλάσσιου εμπορίου από τις κύριες ναυτιλιακές αγορές παγκοσμίως, αυξάνοντας τη ζήτηση σε ξενοδοχεία και σε παροχή υπηρεσιών, συνεισφέροντας έτσι ουσιαστικά στην ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα.

Τα Ποσειδώνια 2012 τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, του Δήμου Πειραιώς, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας, της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Στάβη Σπανού, Press Officer, τηλ.: +30 210 9604200, e-mail: posidonia@perse.gr
Μαρία Φώτου, Marketing & Events Coordinator, τηλ.: +30 210 4283608, e-mail: mphotou@posidonia-events.com

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης