Ανοιχτή καταγγελία προς τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη απέστειλε η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), η οποία συνήλθε εκτάκτως την Πέμπτη, μετά την προχθεσινή απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου να κηρύξει έκπτωτες τις εταιρίες ΝΕΛ Α.Ε. και Σι Λινκ Φέρρις Ν.Ε. από τις επιδοτούμενες δρομολογιακές γραμμές που εκτελούσαν. 

Σύμφωνα με την ΠΝΟ, η απόφαση αυτή προσθέτει «και δεκάδες άλλους ναυτικούς και υπαλλήλους ξηράς στoν προθάλαμο των ανέργων, συσσωρεύοντας νέα προβλήματα στο ακανθώδες θέμα τής εν γένει ομαλής και εύρυθμης εκτέλεσης της συγκοινωνίας των νησιών μας, τόσο μεταξύ τους, όσο και με τη λοιπή ηπειρωτική χώρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ολοι μας, και ιδιαίτερα το πολύπαθο επιβατικό κοινό, είμαστε γνώστες των πολύωρων καθυστερήσεων και των αναβολών των δρομολογίων από τα προβλήματα των δύο εταιρειών και των πλοίων τους. Πλην όμως ο κ. Υπουργός, αντί να ενσκύψει επί της ουσίας για να αναζητήσει και να βρει την πραγματική αιτία και τους πραγματικούς υπεύθυνους για την όλη αυτή ζοφερή κατάσταση και να φροντίσει για τη σωστότερη λύση, προτίμησε τον εύκολο δρόμο με την εξεύρεση των εξιλαστήριων θυμάτων. Και έτσι κήρυξε έκπτωτες τις εταιρείες, αφού άφησε να περάσει όλο το καλοκαίρι και να υποστούν και οι επιβάτες και τα νησιά μας πλείστες όσες ταλαιπωρίες και ταυτόχρονα να εκτεθεί και ολόκληρη η χώρα σε χιλιάδες τουρίστες» υποστηρίζει η Ομοσπονδία, που θωρεί ότι «τέτοια σοβαρά προβλήματα δεν λύνονται στο ‘πόδι’, ούτε με ευκαιριακά και εποχιακά μέτρα».

Η Διοίκηση της ΠΝΟ καταγγέλλει δημόσια «κάθε υπεύθυνο παράγοντα, κυβερνητικό και μη, που επεξεργάζεται και συμμετέχει με οποιονδήποτε τρόπο σε τέτοιες μεθοδεύσεις δημιουργίας μονοπωλιακού καθεστώτος και ολιγοπωλίου σε βάρος του ελληνικού λαού και ειδικότερα των νησιωτών μας» και ταυτόχρονα καλεί τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου «να ορθώσει το ανάστημά του και να αντισταθεί στα κελεύσματα του κεφαλαίου και της τρόικας».

Απαιτεί, τέλος, την άμεση και πλήρη εξόφληση των καθυστερούμενων δεδουλευμένων των ναυτικών, όχι μόνο των δύο εταιριών, αλλά και των υπολοίπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: «Άγονη» … αγωνία!
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014, 11:08

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης