Την είδηση ότι η 48ωρη κινητοποίηση των ναυτεργατών «τραυματίζει» την έναρξη της τουριστικής περιόδου της Ελλάδας αλλά και τον εορτασμό του Ορθόδοξου Πάσχα, μεταδίδουν πολλά ραδιοτηλεοπτικά μέσα του Καναδά, τα οποία σε ανταποκρίσεις τους από την Αθήνα σημειώνουν ότι οι ναυτεργάτες απεργούν λόγω της περικοπής των μισθών τους, αλλά και για την καθυστέρηση της καταβολής των αποδοχών τους από τις ναυτιλιακές εταιρείες.

Η εικόνα αυτή, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, προκαλεί πολύ αρνητική αντίδραση στην τουριστική αγορά του Καναδά, όπου έχει ήδη παρατηρηθεί σημαντική κάμψη στις κρατήσεις εισιτηρίων κατά την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μόνοι σταθεροί τουρίστες παραμένουν οι Έλληνες ομογενείς, ενώ οι Καναδοί φοβούνται τις απεργίες και αποφεύγουν την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό, τουλάχιστον προς το παρόν.
Η πτώση της κίνησης δημιουργεί «πονοκέφαλο» και στους ταξιδιωτικούς πράκτορες, οι οποίοι προσπαθούν να δημιουργήσουν ελκυστικά πακέτα για κρουαζιέρες και τουρισμό στην Ελλάδα.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης