Ένα πρόγραμμα ύψους 8 εκατ. στερλινών ετοιμάζει το Λονδίνο για να προσελκύσει η Βρετανία περισσότερους Κινέζους τουρίστες και να κεφαλαιοποιήσει τα κέρδη από τους Ολυμπιακούς.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε πως η Κίνα μέχρι το 2030 θα έχει μια μεσαία τάξη που θα φτάνει το 1,4 δισεκατομμύριο ανθρώπους, δημιουργώντας μια τεράστια αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καμπάνια που θα ξεκινήσει έχει ως στόχο η Βρετανία να υποδέχεται 500.000 Κινέζους κάθε χρόνο έως το 2015, κάτι που σύμφωνα με την κυβέρνηση θα δημιουργήσει επιπλέον έσοδα 500 εκατ. στερλινών και θα προσθέσει 14.000 θέσεις εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό πέραν από τις προωθητικές ενέργειες, υπό εξέταση βρίσκεται το σύστημα έκδοσης βίζας αλλά και η αύξηση των αεροπορικών γραμμών μεταξύ των δυο χωρών.

Η βίζα αποτελεί ένα πρόβλημα καθώς για τους Κινέζους είναι ευκολότερο να εκδώσουν μια βίζα στο σύστημα Σένγκεν και να προσεγγίσουν με αυτή περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, απ’ ότι μια βρετανική. Για το θέμα εκπρόσωπος της κυβέρνησης σημείωσε ότι εξετάζεται το αίτημα για την έκδοση βρετανικής βίζα να υποβάλλεται σε μια παράλληλη διαδικασία με την βίζα για τη ζώνη Σένγκεν. Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν θα τεθεί ζήτημα “χαλάρωσης” σε θέματα ασφάλειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης                                                    

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης