Στη σκληρή του γραμμή απέναντι στην Αθήνα επιμένει το Βερολίνο, απορρίπτοντας ως ανούσιες τις συζητήσεις για περισσότερο χρόνο και την πιθανότητα κουρέματος με τη συμμετοχή του επίσημου τομέα, με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να επικρίνει παράλληλα έντονα τη σεναριολογία για έξοδο από το ευρώ.

Το ελληνικό πρόγραμμα έχει ήδη «εκτροχιαστεί αρκετά» τόνισε ο Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Welt, δείχνοντας στις δύο εκλογικές μάχες και την μακρά περίοδο ακυβερνησίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το πρόβλημα με το πρόγραμμα προσαρμογής δεν προέκυψε επειδή έχει λάθη, αλλά επειδή εφαρμόζεται ανεπαρκώς» υπογράμμισε. Για αυτό, συμπλήρωσε, «δεν βοηθά τώρα να συζητούμε για περισσότερα χρήματα ή για περισσότερο χρόνο».

Ο Γερμανός υπουργός απέρριψε επίσης το ενδεχόμενο κουρέματος στο ελληνικό χρέος που θα επέβαλε απομειώσεις στα μέλη της Ευρωζώνης που διακρατούν ελληνικό χρέος -ο μεγαλύτερος πιστωτής από τη Γερμανία που συμμετείχε στο πρώτο κούρεμα, σημείωσε, ήταν η κρατική «bad bank» HRE. Ως εκ τούτου, συμπλήρωσε, το γερμανικό δημόσιο έχει ήδη «κουρέψει» ελληνικό χρέος, και «δεν έχει νόημα κάθε χρόνο να προχωρούμε σε μία τέτοια κίνηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης