Ένα νέο ναυπηγείο σχεδιάζεται στη Σαουδική Αραβία, με τους κατασκευαστές του να υποστηρίζουν ότι θα αποτελεί τη μεγαλύτερη ναυπηγική εγκατάσταση παγκοσμίως, παρέχοντας μια σειρά υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των εκτεταμένων ναυπηγήσεων, της επισκευής μεγάλων πλοίων, της κατασκευής υπεράκτιων εξεδρών άντλησης και της επισκευής υπεράκτιων πλοίων υποστήριξης.

Η νέα μονάδα, μια κοινοπραξία μεταξύ του κρατικού πετρελαϊκού κολοσσού Saudi Aramco, της εθνικής ναυτιλιακής εταιρείας της Σαουδικής Αραβίας Lamprell και της Hyundai Heavy Industries, θα βρίσκεται στο ανατολικό σαουδικό λιμάνι του Ras Al-Khair, βόρεια του Jubail, στον Περσικό Κόλπο. Έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε πλήρη λειτουργία μέχρι το 2021.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σύμβαση για τον σχεδιασμό της υποδομής για το ναυπηγείο έχει δοθεί στην HaskoningDHV UK και στην Hyundai Engineering & Construction Co, με τις προπαρασκευαστικές εργασίες του τεχνικού σχεδιασμού να αναμένεται να διαρκέσουν πέντε μήνες.

Το ναυπηγείο θα έχει μια σειρά από εγκαταστάσεις, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται επτά πλήρως εξοπλισμένα dry dock, δύο νηοδόχοι και πέντε προβλήτες, ένα σύστημα ανύψωσης πλοίων, εργαστήρια, αποθήκες, περιοχές υπηρεσιών κοινής ωφελείας, καθώς και κτήρια γραφείων, χώροι διαμονής και αναψυχής για τους περισσότερους από 10.000 εργαζομένους.

Η Saudi Aramco είπε ότι αναμένει το συγκρότημα να παράγει 80.000 θέσεις εργασίας και να επιτρέψει στη Σαουδική Αραβία να μειώσει τις εισαγωγές της κατά 12 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ θα αυξήσει το ΑΕΠ της κατά 17 δις, σύμφωνα με το Reuters.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης