Τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από τις καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν οι μουσώνες και περισσότεροι από ένα εκατομμύριο εκτοπίστηκαν στο κρατίδιο ‘Ασαμ της βορειοανατολικής Ινδίας, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι. Οι 21 από τις 27 περιφέρειες του ‘Ασαμ επλήγησαν από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές των τελευταίων δύο εβδομάδων.

Ο Βραχμαπούτρα, ένας από τους μεγαλύτερους ποταμούς της Ασίας, έχει υπερχειλίσει σε διάφορα σημεία του κρατιδίου. Οι περισσότεροι από τους εκτοπισμένους έχουν καταλύσει σε αυτοσχέδια καταφύγια στις παράκτιες περιοχές, ενώ σχεδόν 400.000 άνθρωποι κατέλυσαν σε καταφύγια που εγκατέστησαν οι αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχεδόν κάθε χρόνο από τις πλημμύρες εξαιτίας των μουσώνων προκαλούνται εκτεταμένες καταστροφές καθώς τα ποτάμια υπερχειλίζουν και ολόκληρα χωριά και καλλιέργειες πλημμυρίζουν. Η περίοδος των μουσώνων στην Ινδία διαρκεί από τον Ιούνιο ως τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών, περισσότεροι από 150 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους στη διάρκεια της περιόδου του μουσώνων σε ολόκληρη την Ινδία.

Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις στο γειτονικό Μπανγκλαντές στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 110 ανθρώπους, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Τροφίμων και Διαχείρισης Καταστροφών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης