Εξήντα μία σοροί έχουν ανασυρθεί από ένα υπερφορτωμένο ξύλινο πλεούμενο που βυθίστηκε ανοικτά της Μαλαισίας και στο οποίο επέβαιναν δεκάδες μετανάστες από την Ινδονησία, δήλωσαν τη Δευτέρα ναυτικοί αξιωματούχοι.

Οι νεκροί ήταν κυρίως άνδρες, μαζί με ένα παιδάκι που επέβαινε στο σκάφος, δήλωσε στο Reuters ο διευθυντής της ναυτικής υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης Ρόμπερτ Τεχ. Μόνο 20 άνθρωποι φέρεται να έχουν επιβιώσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν δεν βρούμε άλλα πτώματα σήμερα, μπορεί αύριο να αναστείλουμε τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης» είπε ο Τεχ.

Το πλεούμενο εκτιμάται πως ανατράπηκε λόγω της υπερφόρτωσης και της κακοκαιρίας, καθώς οι μετανάστες επέστρεφαν στην πατρίδα τους για την αργία του Έιντ αλ-Άντχα, είχαν δηλώσει αξιωματούχοι στους δημοσιογράφους την Πέμπτη.

Υπολογίζεται πως η πλειονότητα των έξι εκατομμυρίων νόμιμων και παράτυπων μεταναστών που εργάζονται στη Μαλαισία είναι εργάτες από την Ινδονησία. Απασχολούνται στον κατασκευαστικό τομέα, σε φυτείες, σε εργοστάσια και ως οικιακοί βοηθοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Νοτιοανατολική Ασία διήλθε τεράστια μεταναστευτική κρίση τον Μάιο, όταν πλοία που μετέφεραν χιλιάδες ανθρώπους από τη Μιανμάρ και το Μπανγκλαντές έμεναν μεσοπέλαγα λόγω της κατασταλτικής πολιτικής που ακολουθεί η Ταϊλάνδη για τις συμμορίες διακίνησης ανθρώπων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης