Πολλοί Πολωνοί ακυρώνουν τις διακοπές που είχαν κλείσει μέσω ταξιδιωτικών γραφείων, καθώς πολλά από αυτά έχουν κηρύξει πτώχευση φέτος, χρονιά που αποδεικνύεται η χειρότερη στην ιστορία για τον κλάδο, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα από την εφημερίδα «Gazeta Prawna».

Το 44% των Πολωνών έχει ακυρώσει τις διακοπές που είχε κλείσει με ταξιδιωτικά γραφεία ή ταξιδιωτικούς πράκτορες και αποφάσισε να οργανώσει μόνο του τις αποδράσεις του, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το Homo Homini.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πελάτες έχουν γίνει επίσης και πιο προσεκτικοί στην επιλογή ταξιδιωτικού γραφείου. Το 45% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η επιλογή του βασίζεται στη φήμη του γραφείου, ενώ μόνο το 13% επεσήμανε ότι βασίζει την επιλογή του στο κόστος. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, έως και 40.000 άνθρωποι ακύρωσαν ή μείωσαν τη διάρκεια των διακοπών τους μετά την πτώχευση του ταξιδιωτικού τους γραφείου. Περιφερειακά ταξιδιωτικά γραφεία ξόδεψαν 6 εκατομμύρια ζλότι (1,4 εκατ. ευρώ) για να βοηθήσουν τουρίστες, τα ταξιδιωτικά γραφεία των οποίων κήρυξαν πτώχευση, να επιστρέψουν σπίτι τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης