Οι Γάλλοι στην Βραζιλία, την Ουρουγουάη και την Αργεντινή άρχισαν να ψηφίζουν σήμερα στις 08:00 τοπική ώρα (11:00 GMT) για τον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, 19 ώρες νωρίτερα από τη γαλλική μητρόπολη.

Στο Ρίο ντε Τζανέιρο, το εκλογικό τμήμα στο Προξενείο της Γαλλίας άνοιξε λίγα λεπτά μετά τις 08:00 και θα κλείσει στις 18:00 (2100 GMT), δήλωσε ένας Γάλλος διπλωμάτης. Πολλοί ψηφοφόροι περίμεναν για να καταθέσουν τα ψηφοδέλτια τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που Γάλλοι υπήκοοι στο εξωτερικό δεν θα ψηφίσουν την ίδια ημέρα. Όλη Αμερική και η Αντίλλες θα ψηφίσουν το Σάββατο από τις 08:00 έως τις 18.00μμ» ανέφερε ο διπλωμάτης.

Αυτή η αλλαγή στην ημερομηνία των εκλογών έχει ως στόχο να επιτρέψει στους Γάλλους πολίτες στο εξωτερικό να ψηφίζουν υπό τους ίδιους όρους με εκείνους της μητρόπολης, δηλαδή χωρίς να γνωρίζουν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας.

Λόγω της διαφοράς της ώρας, οι πρώτοι Γάλλοι που θα ψηφίσουν είναι αυτοί που κατοικούν σε χώρες της Νότιας Αμερικής στις ακτές του Ατλαντικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Προεξοφλούν νίκη των Σοσιαλιστών
Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 21 Απριλίου 2012, 11:20

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης