Ο νέος πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού, Πέτερ Μάουρερ, έφτασε σήμερα στη Δαμασκό και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Ασαντ, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του οργανισμού από τη Γενεύη.

Ο Μάουρερ είχε 45λεπτη συνάντηση με τον Ασαντ με θέμα κυρίως την καλύτερη πρόσβαση των εργαζομένων σε υπηρεσίες αρωγής, όπως διευκρίνισε ο ο Χισάμ Χάσαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Μάουρερ έφτασε την Δευτέρα στη Δαμασκό, πραγματοποιώντας την πρώτη του επίσκεψη στη Συρία από την 1η Ιουλίου όταν διαδέχτηκε στην ηγεσία της ΔΕΕΣ τον Γιάκομπ Κέλενμπέργκερ», δήλωσε η Ραμπάμπ Ριφάι, εκπρόσωπος του οργανισμού στη Δαμασκό.

Ο Μάουρερ θα συναντηθεί επίσης με τους υπουργούς Εξωτερικών και Εσωτερικών της χώρας, Ουαλίντ Μουαλέμ και Μοχαμάντ αλ-Σάαρ, όπως επίσης με τον υπουργό Υγείας και τον υφυπουργό που είναι αρμόδιος για την «Εθνική Συμφιλίωση».

Η επίσκεψη αναμένεται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη ενώ, σύμφωνα με την Ριφάι, βασικός της στόχος είναι «οι αυξανόμενες ανθρωπιστικές ανάγκες του δοκιμαζόμενου συριακού λαού όπως επίσης και η υπενθύμιση των υποχρεώσεών τους απέναντι στο Διεθνές Δίκαιο που συνδέεται με την προστασία των αμάχων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης