Τρία τηλεοπτικά σποτ για πρόσφυγες που ζουν στην Κύπρο, ετοίμασε η αντιπροσωπεία της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Στα σποτ πρωταγωνιστούν οι ίδιοι οι πρόσφυγες, οι οποίοι εξηγούν γιατί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, λόγω πολέμου, διώξεων ή παραβιάσεων των ανθρωπίνων τους δικαιωμάτων. Οι πρόσφυγες, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αντιπροσωπείας της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ, αναφέρονται στις θετικές τους εμπειρίες στην Κύπρο, ωστόσο «χρειάζεται βελτίωση των συνθηκών, καθώς και να δοθεί περισσότερη σημασία στις κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν».
Η Υπάτη Αρμοστεία, αναφέρεται στην ανακοίνωση, συνεργάζεται στενά με την κυπριακή κυβέρνηση και στηρίζει τις προσπάθειες της κυπριακής προεδρίας της ΕΕ για την επίτευξη του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου, μέχρι το τέλος του χρόνου.
Σύμφωνα με την αντιπροσωπεία, η κρίση στη Συρία έχει μέχρι στιγμής οδηγήσει στην προσφυγοποίηση περισσότερους από 130.000 ανθρώπους.
Συνολικά, υπάρχουν πάνω από 43 εκατομμύρια άνθρωποι, οι οποίοι έχουν εκδιωχτεί με τη βία από τα σπίτια τους, προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης