Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τετάρτη στο Κράνι της Σλοβενίας σε επεισόδιο με πυροβολισμούς, ο οποίος ήταν, δυστυχώς, ο τραγικός επίλογος μίας οξείας οικογενειακής διαμάχης. Το περιστατικό συνέβη μόλις μία μέρα μετά τη δολοφονία τοπογράφου στο χωριό Χρούστοβο, κοντά στη Λιουμπλιάνα, με αφορμή κτηματικές διαφορές.

Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση του Κράνι, στο επεισόδιο με τους πυροβολισμούς, δύο άνθρωποι, εκ των οποίων ο ένας ήταν ο δράστης, σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λιουμπλιάνα. Το δεύτερο μοιραίο συμβάν – που έλαβε χώρα εντός δύο ημερών – εγείρει ερωτήματα στη Σλοβενία, όπου βίαια εγκλήματα με όπλα δεν αποτελούν συχνό φαινόμενο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δράστης ήταν κάτοικος της πόλης, 69 ετών, και θύμα η 73χρονη αδελφή του. Μεταξύ των τραυματιών είναι και ο 77χρονος σύζυγός της, σύμφωνα με την πύλη ειδήσεων 24ur.com news.

Ο 69χρονος στάθμευσε το αυτοκίνητό του μπροστά από γειτονικό σπίτι και πρώτα άνοιξε πυρ εναντίον 35χρονης γυναίκας και του 42χρονου συζύγου της, οι οποίοι νοσηλεύονται τραυματισμένοι. Αργότερα, ο δράστης κινήθηκε προς το σπίτι της αδελφής του, την οποία σκότωσε πυροβολώντας την και, αφού τραυμάτισε και τον σύζυγό της, αυτοπυροβολήθηκε.

Τα κίνητρα της δολοφονίας παραμένουν αδιευκρίνιστα. Ο πρόεδρος της Σλοβενίας, Ντανίλο Τουρκ, αναφέρθηκε στα επεισόδια, καταδικάζοντας κάθε μορφή βίας και εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα βίαια εγκλήματα με όπλα είναι σπάνια στη Σλοβενία. Το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς στο Κράνι είναι η έκτη υπόθεση ανθρωποκτονίας με πυροβόλο όπλο στη χώρα φέτος, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία των αστυνομικών Αρχών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης