Συρία: Νέα αιματοχυσία στο Χαλέπι

Συρία: Νέα αιματοχυσία στο Χαλέπι

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2012, 17:11

Δεκαοκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα μετά από αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσε μαχητικό αεροσκάφος στην περιοχή αλ Μπαμπν, στα βόρεια της επαρχίας Χαλέπι, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Τα θύματα είναι δέκα άνδρες, έξι γυναίκες και δύο παιδιά, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πρόεδρος της οργάνωσης που εδρεύει στη Βρετανία Ραμί Αμπντελ Ραχμάν. Τα θύματα σκοτώθηκαν κατά την αεροπορική επίθεση εναντίον του κτιρίου όπου είχαν βρει καταφύγιο.

Ταυτόχρονα, ακτιβιστές της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν σήμερα τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις ότι διέπραξαν νέα σφαγή, ενώ φωτογραφίες που ανέβηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν δεκάδες στοιβαγμένα πτώματα, καλυμμένα με αίματα στα προάστια της Δαμασκού. Οι ίδιοι είπαν ότι κάποιοι σκοτώθηκαν από πυρά των κυβερνητικών στρατευμάτων στο προάστιο Χάζα.

Οι πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας ύστερα από την ανακοίνωση των Επιτροπών Τοπικού Συντονισμού, μιας οργάνωσης ακτιβιστών που καταγράφει τη βία στη Συρία, ότι ο αριθμός των νεκρών από τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις έφθασε τον Αύγουστο τους 5.000. Αυτός μάλιστα ήταν και ο πιο αιματηρός μήνας από την έναρξη της εξέγερσης κατά του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ το 2011. Στο διπλωματικό πεδίο, η Δαμασκός ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με τον αντικαταστάτη του Κόφι Αναν στη θέση του μεσολαβητή του ΟΗΕ για τη Συρία, Λακντάρ Μπραχίμι, όπως είχε κάνει και με τον προκάτοχό του.

«Τον ακούμε και εκείνος θα ακούσει εμάς», είπε σε συνέντευξή του στην φιλο-συριακή τηλεόραση του Λιβάνου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Συρίας, Τζιχάντ Μακντίσι. «Προσπαθήσαμε με τον κ.Κόφι Άναν... οι λόγοι που οδήγησαν στην αποτυχία της πρωτοβουλίας του δεν ήταν συριακοί. Ο κυριότερος λόγος ήταν η έλλειψη ομοφωνίας σε διεθνές επίπεδο», είπε ο ίδιος.

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι ο Μπραχίμι σκοπεύει να επισκεφθεί την Δαμασκό και το Κάιρο αυτό τον μήνα για συνομιλίες με τον Αραβικό Σύνδεσμο και κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2012, 17:11


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα